Binnenstad heeft voortaan afgiftepunt voor duurzaam verzenden pakketjes

BERGEN OP ZOOM – Sinds vorig jaar is Bergen op Zoom één van de 34 Nederlandse gemeenten waar pakketjes duurzaam kunnen worden opgehaald en bezorgd. Sinds afgelopen weekend is onze stad de enige waar ook particulieren gebruik kunnen maken van die sympathieke dienstverlening.

Charlie Jumelet begon vorig jaar zijn bedrijf Stadvracht. Met een grote bakfiets en tegenwoordig zelfs een aanhanger haalt zijn bedrijf zendingen op bij zakelijke klanten en hij zorgt dat ze, vaak al de volgende dag bezorgd worden. In de stad doen hij en z’n medewerkers die ritten zelf. Als een zending elders moet zijn, komen de op biobrandstof rijdende wagens van Fietskoeriers.nl ze ophalen, om de verdere aflevering in orde te maken. “We bezorgen ook in het buitenland, alleen over de grens zal het niet altijd duurzaam gebeuren”, vertelt Charlie eerlijk.

Groeiend besef

Er is een groeiende interesse voor deze vorm van bezorgen. Mensen zien de waarde in van de milieubewuste wijze waarop dit gebeurt en vinden het een mooi idee dat lokale ondernemers er op die manier een boterham mee verdienen. Het alternatief is betalen aan grote, anonieme bedrijven waar de arbeidsvoorwaarden vaak niet best zijn. En veel scheelt het niet, qua kosten. Charlie: “Een particulier betaalt voor verzending een kwartje meer dan bij andere bezorgers.” Veel bedrijven kiezen ook voor zijn diensten omdat ze graag uitstralen maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Het is één van de redenen waarom hij is gaan samenwerken met Joyce Nieuwenhuijse en Loreen Swaab, de eigenaressen van conceptstore Kweek.

Veel positieve reacties

Wie Kweek kent, ziet meteen de link. De winkel aan het Zuivelplein verkoopt met name duurzame en lokaal gemaakte producten. Mede-eigenaar Joyce vertelt: “Wat Charlie doet, valt heel goed bij onze klanten. We krijgen volop positieve reacties op de samenwerking.” Haar zakelijk partner Loreen vult aan: “Op social media komen ook veel complimenten binnen, onder meer van concept stores elders in Nederland.” De ondernemers hopen natuurlijk dat de particulieren die hier pakketjes komen afgeven voor verzending, ook interesse hebben voor hun assortiment. En winkeleigenaren in het centrum zijn voor verzending van bestellingen vanzelfsprekend net zo goed welkom. Eventueel haalt Charlie het daar ook gewoon op.

Hij is blij met de nieuwe en vooruitstrevende stap. “Ik vind duurzaamheid belangrijk, maar het heeft meer voordelen voor een stad en gemeente. Dit scheelt herrie en verkeersdrukte, zeker als veel bedrijven en particulieren gaan kiezen voor deze vorm van pakketbezorging. Zo kunnen we allemaal bijdragen aan een mooiere en schonere omgeving.”

Meer weten? Klik hier!