Binnenstadslab gaat met Retail Academie ondernemers helpen

Ondernemen in de binnenstad is anno 2016 een uitdaging voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Bergen op Zoom wil ondernemers daarbij ondersteunen en introduceert daarom de Retail Academie. Dat is een breed workshopprogramma voor bestaande en startende horeca- en retail ondernemers die hun kennis willen vergroten, hun netwerk verbreden en ervaren dat je samen sterker staat. Op 4 juli vindt de eerste introductiesessie plaats.

Het Binnenstadslab wil starters en hier al gevestigde ondernemers een complete winkelopleiding anno 2016 geven, in samenwerking met het StartersCentrum Brabantse Wal, Ondernemersvereniging Sterck, de Gemeente en retailspecialisten. Tijdens het programma komen er belangrijke onderwerpen aan bod als conceptontwikkeling, financiën, marketing en internetmarketing. Ook is er ruimte voor de deelnemers om kennis uit te wisselen en zo elkaar te versterken.

Van harte welkom

Op maandag 4 juli vindt er om 18.00 uur een introductiesessie plaats in het Binnenstadslab. Wie dan niet kan krijgt op maandag 25 juli een tweede kans. Tijdens deze introductiesessies wordt het over het concept verteld en geïnteresseerden krijger er de gelegenheid om te vertellen of ze onderdelen missen die het programma nog sterker zouden maken. Tegen 20.00 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met een netwerkborrel. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden door een e-mail te sturen naar het Binnenstadslab.

Start opleiding

De Retail Academie start op maandag 5 september en zal doorlopen tot en met 12 december. In principe is er elke twee weken op maandagavond een bijeenkomst. Deelnemers worden daarbij uitgedaagd om in de tussenliggende periodes concreet aan de slag te gaan met nieuwe inzichten. Meedoen is het meest effectief wanneer ondernemers het gehele programma doorlopen, zeker als het starters zijn. Er zal een kleine bijdrage worden gevraagd voor de deelname. De hoogte van dat bedrag moet nog worden vastgesteld.