Binnenstadslab-nieuws: Hawaiiaans genieten in het Bergse centrum

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Marnix Boerdam is sinds juli de trotse nieuwe eigenaar van een restaurant in de Bosstraat. Hij had jaren geleden zijn zinnen al op deze locatie gezet maar toen lukte het niet. De aanhouder wint, zo blijkt en nu is zijn droom alsnog uitgekomen. Voortaan kun je op nummer 17 genieten van de Hawaiiaanse keuken.

Tot voor kort was dit de plek waar de Burgermakerij te vinden was. Voortaan zwaait Marnix hier de scepter in Aloha, misschien wel het eerste volwaardige Hawaiiaanse restaurant van Nederland. De kersverse ondernemer vertelt: “Met name poké bowls, één van de typische gerechten uit die keuken, zijn erg populair tegenwoordig. Je ziet dus steeds meer afhaaladressen, die vaak ook thuisbezorgen. Maar een volwaardig restaurant is er bij mijn weten nog niet in Nederland.”

Ervaring

De horeca kent weinig geheimen meer voor Marnix. Hij heeft al vijftien jaar ervaring in die sector, waarvan tien bij De Bourgondiër. “Toen zo’n vijf jaar geleden deze plek vrij kwam was ik al geïnteresseerd”, vertelt hij. Alleen kwam ie er niet uit met de makelaar. “Ik heb daarna volop andere locaties bekeken maar niets was echt naar m’n zin, daarom was ik zo blij toen dit restaurant weer beschikbaar kwam. Het is precies wat ik wil, qua grootte. Het moet knus én behapbaar blijven.” Ook vindt hij de Bosstraat een mooie plaats; “Er zitten veel gespecialiseerde winkels en er komt nog aardig wat publiek doorheen. Je wilt immers wel gezien worden.”

Gevarieerd aanbod

Bergen op Zoom biedt als binnenstad zeker kansen, vertelt Marnix. “Ik ben alleen wel blij dat er vanuit de gemeente inmiddels een rem gezet is op de groei in horecagelegenheden. Variatie en aanbod zijn goed maar het moet niet té veel worden.” En voor een aanvulling op die variatie gaat hij vanaf de opening op 8 augustus zeker zorgen. Hawaiiaanse gerechten zijn een bijzondere mix van de Japanse en Amerikaanse keuken, aldus de gastheer. Het aanbod op de kaart is dus breed, van spare ribs tot vis en van kip tot zeevruchten. Daarnaast natúúrlijk de poké bowls, gerechten met rijst en verder de meest uiteenlopende ingrediënten. Geserveerd in één schaaltje, oftewel een bowl.

De binnenstad is weer een mooie beleving rijker. Deze jonge ondernemer heeft er véél zin in. Wat hem betreft biedt Bergen op Zoom volop kansen en daar zijn we hen natuurlijk geheel mee eens. Veel succes gewenst Marnix!

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.