Binnenstadslab-nieuws: Inspirerende samenwerking van drie jonge Bergse ondernemers

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Bij Brownies & downieS hangen sinds kort hele mooie portretfoto’s van alle medewerkers. Het is voortgekomen uit een samenwerking van drie startende ondernemers, die geïnspireerd raakten door een bijzonder project. Ze hopen dat het ook anderen op ideeën brengt.

Eigenaresse Lieke Withagen werd enige tijd geleden benaderd door Marc Groffen, van De Mooiste Jij Fotografie. Hij stelde haar voor om foto’s te maken van de medewerkers en die te exposeren in de bijzondere horecagelegenheid. Bij de twee entrees bevindt zich een glazen wand, die zich er perfect voor leent. Daar hangen nu portretten van alle mensen die er werken en dat is mede te danken aan Coert van Vliet en zijn reclamebureau.

Inspiratie

Marc vertelt: “Ik heb al heel lang contact met Floor, een jongedame met het syndroom van Down. Haar blijheid en positieve levensinstelling inspireren me, mede daardoor heb ik iets met deze mensen. Mijn uitdaging als fotograaf is om iedereen er zo fraai mogelijk uit te laten zien en het leek me mooi om dat ook eens te doen voor en met de mensen die hier werken.” Hij benaderde Lieke met het idee en zij was meteen enthousiast; “Het zijn hele mooie foto’s geworden en het hele team staat er op. Niet alleen onze speciale medewerkers maar ook de rest. Zo laten we meteen zien dat er wat dat betreft voor ons geen onderscheid is.”

Het verbaast haar nog steeds wel eens dat mensen met Down of andere, al dan niet fysieke beperkingen, niet altijd écht voor vol en gelijkwaardig worden gezien door anderen. Ze merkt het ook bij bezoekers en de wijze waarop ze soms reageren. “Mede daarom vond ik het een mooi project”, licht Marc toe. Hij bouwde er zelfs een tijdelijke fotostudio voor, boven in de zaak. Die is natuurlijk niet blijven staan, dus nieuwe medewerkers komen naar zijn vaste studio want ook die gaan natuurlijk op de foto. Lieke: “Kleinere afdrukken ervan gebruiken we tevens op ons planbord, super handig en leuk!”

‘Dit geeft energie!’

Nadat de fotograaf zo veel enthousiasme ontving op zijn plan, ging hij op zoek naar iemand die de portretten op de juiste wijze kon afdrukken en plakken op de glazen panelen. Dat moest natuurlijk ook een enthousiaste starter zijn, en zo kwam Marc terecht bij Coert en zijn bedrijf Coert van Vliet Reclame. Die vertelt: “Van zo’n project krijg je energie! Ik vind het ook hele toffe foto’s en de gedachte erachter sprak me meteen aan. Ik houd ervan als ondernemers hun nek uit durven steken op zo’n positieve wijze, dus zei meteen ja!” En de samenwerking heeft inmiddels mogelijk al méér opgeleverd. Lieke informeerde tijdens het interview Coert over een bus die ze heeft aangeschaft, die waarschijnlijk beletterd moet worden.

Het belangrijkste echter, vinden de startende ondernemers alle drie, zijn de positieve reacties op het eindresultaat. Alle medewerkers zijn even trots en voelen zich nog meer deel van het team. Veel bezoekers reageren al net zo enthousiast. Missie geslaagd dus!

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.