Binnenstadslab-nieuws: Jess & Lou, voortaan samen op één mooie nieuwe plek

BERGEN OP ZOOM – Jarenlang hadden ze ieder hun eigen, trouwe klantenkringen. Jessica Reemer met haar winkels Jess en Nølp, Lou van den Broek in zijn kapsalon aan de Lievevrouwestraat. Vanaf vrijdag 16 juni brengen ze die twee werelden samen, en daar blijft het niet bij.

De Zuivelstraat 11, dat wordt hun nieuwe stek. Voorheen zat Cook&Co in het diepe pand. Voortaan kunnen bezoekers en klanten er terecht voor moderne casual kleding, ook voor heren. Die krijgen een eigen corner achterin, waar Lou ook knipt. “Vanaf dan alleen nog mannen”, vertelt hij.

De winkels die Jessica had, kenden ieder een eigen assortiment. De ene bood met name Scandinavische merken aan, de andere veel Italiaanse en Nederlandse labels. “Voor een brede doelgroep”, vertelt Jessica. “Voor veel verschillende smaken én leeftijden, van 12 tot 65-plus.” En dat aanbod wordt nu dus nog breder. Er komen voorlopig drie merken voor heren bij. “Dat lijkt niet zo veel misschien maar daarvan gaan we wel veel aanbieden, in dezelfde casual uitstraling als onze dameskleding.”

Internationaal concept

Het idee voor deze combinatie deden ze op in grote internationale steden. Jessica: “We zijn uitgebreid rond gaan kijken in Kopenhagen en tevens in London. Daar zie je dit concept al wat vaker en wij denken dat zoiets ook prima in Bergen op Zoom kan.”

Het is dus niet uit de lucht komen vallen, dit nieuwe idee. Achter de schermen werkte het tweetal al veel langer samen. Lou: “De modewereld heeft altijd al mijn interesse gehad. Dat is als je kapper bent niet zo vreemd. Daarnaast hielp ik Jessica ook al met anders zaken, zoals de inkoop en boeken. Voor ons voelt dit als een logische volgende stap.”

Special guest

Die volgende stap heeft alleen wel heel wat organisatorische voeten in de aarde. Maandenlang is er hard gewerkt om van de nieuwe plek aan de Zuivelstraat iets moois te maken en het is bepaald nog niet af, enkele dagen voor de opening. Toch hebben de ondernemers er alle vertrouwen in. Jessica: “We gaan vrijdagmiddag 16 juni gewoon open en dan is het vast bijna allemaal klaar. Het wordt een leuke middag!” De deuren gaan om 16.00 uur open en special guest is modegoeroe Fred van Leer, die de opening verricht maar ook bezoekers van stijladviezen zal voorzien. “En hij wil vast ook wel mensen op de foto”, denkt Jessica. “We hebben er in ieder geval veel zin in”, sluit Lou af, die vervolgens weer héél snel z’n gereedschap pakt en aan de slag gaat.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.