Binnenstadslab-nieuws: Mensen lopen terug om die vrolijke kleurenzee te bewonderen

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Het Jamin-filiaal aan de Sint Josephstraat 54 werd te klein, merkte onderneemster Astrid Mies. Het was er onmogelijk om het volledige assortiment goed te presenteren en juist dat is zo belangrijk voor een winkel als deze. Daarom besloot ze de gok te wagen en te verhuizen naar een veel grotere locatie, waar de allernieuwste Jamin-formule in geplaatst kon worden. Een hele gok, die best wat slapeloze nachten opleverde maar die inmiddels een hele goede keuze is gebleken. “Deze stad biedt volop kansen”, dat heeft de franchiseneemster inmiddels wel ontdekt.

Haar Jamin-vestiging is nu dus te vinden in dezelfde straat maar dan op nummer 70, op de hoek tegenover de Jumbo en Media Markt. Een betere zichtlocatie is eigenlijk niet denkbaar. Zeker sinds alle etalages geheel open zijn gemaakt en passanten letterlijk stilstaan en zelfs stappen terug doen om de vrolijke kleurenzee te bewonderen. Astrid vertelt: “Er komen mensen speciaal naar binnen om foto’s te maken van de winkel. De wanden met snoepgoed en productpresentaties zijn een ware attractie. Met name Belgen weten niet wat ze zien. Dit kennen ze niet bij onze zuiderburen.”

Ze heeft al lang geen seconde spijt meer van de verhuis, hoe spannend het in het begin ook was. “Nu lukt het tenminste om de ruim 300 soorten schepsnoep en chocolade ook aan te bieden”, licht Astrid de keuze toe. “Hiervoor kwam ik aan slechts de helft. Dan laat je kansen liggen, en omzet.” Haar geheim? “Gevoel krijgen bij wat je klanten willen, ze blijven verrassen. Je moet het WOW-effect hebben als je hier binnenloopt.” Aan de gezichten van bezoekers te zien is dát wel gelukt! De winkel mag met recht een aanwinst voor de stad genoemd worden.

Heel blij met snelle opvolging

Over die stad gesproken… Astrid is over Bergen op Zoom als binnenstad vele malen enthousiaster dan over de binnenstad van Roosendaal. “Je moet natuurlijk allereerst zelf zorgen je zaken op orde te hebben. Met een mooie zaak, een goed assortiment en een click met je klanten. Daarnaast is het wél heel belangrijk dat je omgeving op orde is. Mede daarom was ik zo blij met de hulp van het Binnenstadslab. Kort nadat we hier openden ontdekte ik dat we enorme last hadden van een vuilnisbak tegen de gevel. Die trok vogels maar ook insecten aan. Dat kun je met een winkel als deze echt niet hebben. Ik heb met Loes Franken van het Binnenstadslab gebeld en tot m’n grote verbazing en blijdschap was ie de dag erop al verplaatst. Grote complimenten!”

Openingstijden

Ze is zichtbaar blij met de hulp die ze kreeg en vertelt ook erg gecharmeerd te zijn van de rest van de binnenstad. Bergen op Zoom heeft een leuk centrum, vindt ze. “Het leeft! Er is veel te beleven qua activiteiten en evenementen. Dat zorgt voor een gezellige sfeer.”

Is er dan helemaal geen kritiek? Toch wel, Het zit Astrid dwars dat winkels in de binnenstad het niet allemaal even nauw nemen met open zijn op koopzondagen of zelfs tijdens evenementen eerder sluiten. Ze vindt het weinig solidair en slecht voor de binnenstad; “Wat mij betreft zouden ze daar een boete op mogen zetten. Kies desnoods voor minder extra koopzondagen en kortere openingstijden maar ga wel allemáál open. Daar zouden de ondernemersvereniging en gemeente nog wel eens goed naar mogen kijken”, besluit ze. Verder is ze vooral heel tevreden, met de stad als vestigingsplaats en haar mooie nieuwe winkel.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab stuur een e-mail.