’t Berregs Leut Tejater wil laten zien dat Vastenavend kwaliteit heeft

BERGEN OP ZOOM – In 2015 bracht het Berregs Leut Tejater de productie Me Bouwe op de planken. Het was een nieuw avontuur, voor een nieuwe club, en het smaakte naar meer. Zelfs mensen die stellig beweerden maar één keer mee te doen, zijn opnieuw van de partij. Grootste plannen heeft de theatergroep, en voorzitter Lourens Schot ziet die met veel vertrouwen tegemoet.

Vier musicalvoorstellingen moeten het wederom worden, opgevoerd in schouwburg De Maagd en met live muziek. Het Berregs Leut Tejater legt de lat hoog, meldt de voorzitter, zowel vooraf als wanneer hij de aanwezigen welkom heet. Met een eigen verhaal, dat nog meer een rode draad krijgt en een cast van zo'n 25 spelers. Achter de schermen zijn er minimaal een zelfde aantal mensen druk om er een nóg groter succes van te maken dan de vorige musical. Lourens is blij met zijn proactieve club, meldt hij. Dat scheelt 'm een hoop kopzorgen. Er zijn nu al ontwerpen voor het decor, een goed team aan zangers en zangeressen, muzikanten die hun vak verstaan en enthousiaste spelers. Hij is er van overtuigd dat 'zijn' club een geweldige productie weg gaat zetten.

Geschiedenis schrijven

Na de voorzitter neemt Erwin Eggermont het woord. Hij was in 2015 één van de mensen die vorige keer zei alleen voor dat jaar mee te doen. Toen echter bij de laatste voorstelling het idee ontstond om een volgende productie over het sprookjesachtige Slikpeleis te laten gaan was hij meteen verkocht, vertelt hij de zaal; "We gaan geschiedenis schrijven. Iedereen kent 't Slikpeleis en weet dat het een sprookje is, maar niemand kende tot nu toe het verhaal. Dat gaan wij nu brengen." Op een fantasievolle wijze wil het Berregs Leut Tejater het ontstaan van de Vastenavend op de planken brengen. Waarheidsgetrouw? Nee! Maar wel vol leut en met een show op niveau, dat is het streven. In een decor dat Rick Lelieveld voor deze productie ontwierp, in art deco en jugendstil stijl.

Meer weten over het Berregs Leut Tejater en hun nieuwe musical? Volg ze op Facebook.