Binnenstadslab-nieuws: Nieuwe bewegwijzering voor bezoekers binnenstad

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – De binnenstad van Bergen op Zoom heeft voortaan nieuwe bewegwijzering voor voetgangers. Hiermee worden bezoekers op een aantrekkelijke wijze naar de diverse bestemmingen geleid.

De vorige borden waren verouderd en bepaalde informatie was ook niet meer correct, het was dus tijd voor een update. Daarom heeft de gemeente Bergen op Zoom in samenwerking met het team van Brede Aanpak Binnenstad (waaronder het Binnenstadslab) en andere belanghebbenden gewerkt aan een nieuw systeem. Er is zowel naar de bestemmingen als de uitstraling gekeken.

Anno nu

De nieuwe bewegwijzering voldoet aan de hedendaagse verwachtingen. Bezoekers worden al vanaf de belangrijke vertreklocaties, zoals parkeerpleinen en -garages maar ook het station, op een klantgerichte wijze verwezen naar het centrum en belangrijke bestemmingen. Vooral voor toeristen is het belangrijk dat ze op die wijze wegwijs  worden gemaakt.

Praktijkgericht

De nieuwe aanpak is onder meer gebaseerd op een onderzoek uit 2016. Er is toen een zogeheten ‘customer journey’ in de binnenstad van Bergen op Zoom georganiseerd. Daarbij zijn mensen uit de doelgroep, die Bergen op Zoom nog niet kenden, op pad gestuurd in het centrum. Hun bevindingen en input zijn vervolgens verwerkt in een plan dat leidde tot de nieuwe bebording. Het bleek namelijk dat ze niet goed de weg wisten te vinden, dus een andere aanpak was geen overbodige luxe.

Vanaf nu moet dat probleem verleden tijd zijn. Enige weken geleden zijn de eerste exemplaren van de nieuwe wegwijzers geplaatst en een paar dagen geleden is begonnen met het laatste deel. Eind volgende week moeten ze er allemaal staan.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.