Binnenstadslab-nieuws: Nieuwe lichting ondernemers verlaat Retail Academie

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Maandagavond werd de tweede editie afgesloten van de Retail Academie, een initiatief van de gemeente en het Binnenstadslab. De bijeenkomst vond plaats in de studio van ZuidWest TV en ook wethouder Patrick van der Velden gaf daar acte de présence. Hij kwam onder meer de certificaten overhandigen.

De Retail Academie is opgezet om ondernemers of mensen met plannen in die richting een serieuze zet in de juiste richting te geven. Naast starters sluiten er ook steeds meer mensen aan die al een tijd een eigen bedrijf hebben. Niet alleen als ‘opfriscursus’; ze steken er vaak serieus wat van op en vinden ook de netwerkfunctie van het initiatief erg waardevol. Kim van Dongen en Carmel Vriens, van horlogewinkel HippeZaken, zijn daar voorbeelden van. Ze zijn uitermate enthousiast over het bijgeleerde.

Boodschap overbrengen

Als afsluiter van de workshops was niet voor niets gekozen voor de studio van ZuidWest TV. Hier moesten de aanwezige academie-deelnemers zich presenteren met een pitch, vóór de camera. Geen onderdeel waar ze allen evenveel naar uitkeken, maar belangrijk volgens Koen Oosterwaal. Hij is één van de mensen die de cursus samenstelde en laat weten: “We hebben deze editie nog meer de focus gelegd op persoonlijk leiderschap. Durven staan voor wat je belangrijk vindt hoort heel sterk bij zelfstandig ondernemen. Het gaat om je geloofwaardigheid, je moet uitstralen dat je achter je product, idee of dienst staat.”

Elkaar versterken

Als afronding, een informele borrel daargelaten, was er dus de overhandiging van de certificaten. Wethouder Patrick van der Velden deed dat weer met veel plezier. Zéker nadat vorige week bekend werd dat het bezoekersaantal in het Bergse centrum zo enorm gestegen is. Bergen op Zoom is in de middelgrote steden de nummer één groeier. Hij gaf aan dat het wel van belang is dat dit ook positief wordt opgepakt en daar hebben de binnenstadondernemers -de starters incluis- een belangrijke rol in. Zijn boodschap was duidelijk: kijk naar hoe je elkaar versterkt, wees positief en leer van elkaar. Het zal het vertrouwen in een herstellend stadscentrum alleen maar verhogen.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.