Domino’s Pizza hangt flinke boetes boven het hoofd

BERGEN OP ZOOM – De Bergse Domino's Pizza vestiging zorgt voor te veel overlast. Dat schreef Lijst Linssen enige tijd geleden al in een brief en inmiddels is de gemeente ook die mening toegedaan. Officieel worden vooralsnog alleen de openingstijden aangepakt maar de wethouder maakt zich ook kwaad over de rommel die het afhaaladres veroorzaakt in de buurt.

Blijkbaar houdt het bedrijf zich niet aan de winkeltijdenwet. Het filiaal blijft structureel te lang open. Dat is één van de redenen waardoor de buurt overlast ondervindt. Vanaf nu wordt het overschrijden van de toegestane openingsuren een kostbare zaak. Per geconstateerde overtreding levert het een boete op van 750 euro, met een maximum van 15.000 euro.

Ook rotzooi is grote ergernis

Wethouder Patrick van der Velden ergert zich echter aan meer zaken die overlast veroorzaken. "We zijn de rotzooi hartstikke beu!", klinkt het oprecht boos. De hele buurt ligt vol rommel en de gemeente mag het opruimen. Als dat dan niet snel genoeg gebeurd, hebben wij het gedaan." Hij vindt dat een ondernemer als dit zijn eigen verantwoording moet nemen, net als iedereen. "Het is te gek voor woorden dat mensen maar van alles op de grond gooien. Daar kun je ook je klanten best op aanspreken", vindt de bestuurder. Namens het filiaal wilde er niemand reageren op de kwestie.