Binnenstadslab-nieuws: Ook een modern filiaalbedrijf doet graag actief mee

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Er sluiten vestigingen van ketens in binnensteden, dus ook in Bergen op Zoom, maar er komen er gelukkig tevens nieuwe bij. Filiaalbedrijven zien dus zéker kansen en kiezen soms bewust voor middelgrote steden, in ieder geval in eerste instantie. Promiss is daar een mooi voorbeeld van. Met een geheel hernieuwde formule is dit mode- en lifestylebedrijf sinds augustus te vinden in de Lombardenstraat.

De Promiss winkels van nu lijken op geen enkele wijze meer op de filialen die er vroeger waren. Het assortiment is vooral afgestemd op de 40+ vrouw van nu. De uitstraling van de shops is stijlvol maar werpt geen drempel op, je voelt je er welkom. Eva Lameir is één van de vaste gezichten in de Bergse vestiging en ze vertelt over het aanbod in ‘haar’ winkel: “We zijn eigenlijk een merk, voor de moderne vrouw. Het is leuk om te zien dat ook jongere en oudere mensen hier graag komen en slagen. Het is vooral een kwestie van combineren.”

‘Mensen zich welkom laten voelen’

Samen met haar collega Wilma (rechts op de foto) is Eva verantwoordelijke voor de winkel. Wat ze zo leuk vindt aan het werken hier? “Iedere klant een passend advies geven. Je kennis delen, over styling en materialen. Mensen zich welkom laten voelen, ook als ze een rondleiding willen.” Er staan best geregeld nieuwsgierige passanten voor of in de ingang, aldus Eva. “Die zijn natuurlijk van harte welkom. We zijn supertrots op de winkel! Veel mensen zijn echt verrast door de nieuwe formule.” Ze vertelt dat het niet bij kleding alleen gaat blijven. Promiss is een lifestyle, dus er komen tevens woonaccessoires in het assortiment. Deze vestiging is er groot genoeg voor namelijk.

Openingstijden

Eva stond, voordat ze hier kwam te werken, als verkoopadviseur in een kledingwinkel te Hoogerheide. Inmiddels heeft ze haar draai hier helemaal gevonden. “Het is gemoedelijk”, vindt ze. “Vanaf de opening op vijf augustus is het eigenlijk al leuk. We zitten natuurlijk op een hele mooie locatie en het is geweldig om te merken hoe snel mensen ons al weten te vinden.” Ze heeft inmiddels wel ontdekt dat klanten hier anders binnenkomen dan bij haar vorige baan: “Mensen zijn doelgerichter vaak. De meeste bezoekers komen niet gewoon even kijken, ze hebben echt iets nodig. Het is aan ons om ze daarbij goed te adviseren. Als ze eenmaal binnen zijn is het heel mooi om te merken dat klanten ook echt geïnteresseerd zijn, in de winkel en in ons.”

De overstap naar Promiss is voor Eva een goede keuze geweest, ze heeft het erg naar haar zin. Toch ziet ze ook nog wel verbeterpunten, met name in de stad en om zich heen; “Wat meer onderlinge samenwerking tussen de winkels zou goed zijn, zéker als het de openingstijden aangaat. Nu is het voor klanten echt afwachten soms. Daarnaast is het, ook als filiaalwinkel, goed en leuk om actief deel te nemen aan activiteiten. Dat zullen wij ook zeker proberen, bijvoorbeeld met een modeshow.”

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab stuur een e-mail.