Binnenstadslab-nieuws: Samen werken aan grootse plannen in de Zuivelstraat

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – In één van de grootste winkelpanden van de Zuivelstraat wordt op dit moment hard gewerkt aan het inrichten van een nieuwe shop. Of eigenlijk een concept store, waar meerdere ondernemers onder één dak een mooi en breed aanbod presenteren. Er komt zelfs een koffiecorner, vertelt Sylvia de Werker, initiatiefneemster van de nieuwe zaak.

De store gaat leef! heten, zonder hoofdletters maar mét uitroepteken. Het is overigens niet zo dat Sylvia het verder klein wil houden, dat wordt al snel duidelijk. Op die ongeveer 480 vierkante meter komen nu al zes grotere aanbieders samen, met uiteenlopende lifestyle producten als brocante en vintage woonaccessoires, gerestylede meubels, kleding, op natuurlijke wijze vervaardigde geurkaarsen en Bergse artikelen, van mokken met afbeeldingen tot hele wandpanelen. En midden in de shop een koffiecorner.

Of koffietentjes er al niet genoeg zijn? “Dit is toch weer wat anders, zo midden in een winkel”, vindt Sylvia. Ze is er stellig van overtuigd: “Dat maakt het qua sfeer een onvergelijkbare beleving ten opzichte van overige koffieadressen in de stad.”

Heel blij met alle hulp van de gemeente

Sylvia is niet het type dat bij de pakken neer gaat zitten. Toen haar werkgever V&D failliet ging, besloot ze al snel om een nieuw leven te beginnen als zelfstandig onderneemster. Ze stapte binnen bij het Binnenstadslab, in haar zoektocht naar vestigingsmogelijkheden, en daarvan heeft ze geen seconde spijt gehad. “Ik had zelf al via wat makelaars gekeken naar mogelijke panden maar was me gek geschrokken van de huurprijzen. Het Binnenstadslab heeft me al snel gekoppeld aan een bemiddelaar die me hielp aan deze geweldige locatie. We hebben nu met de eigenaar een contract opgesteld voor een half jaar. Daarna bepalen we wederzijds of we verder kunnen en willen. Dat was me zonder die steun en begeleiding nooit gelukt.” En het bleef daar niet bij, vult Sylvia aan: “Geen vraag of probleem is te gek. Ze hielpen me zelfs bij het opstellen van contracten die ik nodig heb voor de aanbieders die hier komen te staan.”

Samen oppakken

Er wordt dus met man en macht gewerkt aan het inrichten van de concept store. Sylvia is nu al trots op het resultaat en vertelt ook zeker de historische kelder onder de winkel te willen gaan gebruiken, voor high tea bijvoorbeeld en voor workshops. “Als mensen leuke ideeën hebben hiervoor, moeten ze zich zeker melden. We willen er echt samen met anderen een succes van gaan maken. Ik heb zelfs nog ruimte voor één grotere aanbieder en we verhuren ook kast- en schapruimte voor producten die in ons lifestyle concept passen.” Het is nog een hele operatie maar op 30 november moet het klaar zijn. Dan komt de wethouder de opening van leef! verrichten.

Sylvia is tevens één van de Shopstars in het veelbekeken wekelijkse programma van ZuidWest TV, te zien op donderdag met de finale / live uitzending op 15-12-16. Je leest er hier meer over. Aflevering 2 terugkijken doe je hier.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.