Binnenstadslab-nieuws: Shopstar Angelique van der Wilt is niet bang voor de schijnwerpers

BERGEN OP ZOOM – Angelique van der Wilt is eigenaresse van zowel de winkel als de webshop Goodmorning Sunshine. Zelf noemt ze het liever een webboutique. Ze zit pas sinds maart 2016 met een zaak in de stad en mag dus zeker nog als starter worden beschouwd. Daarom is ze één van de deelnemers aan het nieuwe tv-programma Shopstars.

Haar webboutique bestaat al wat langer. Die richtte ze op in maart 2015, vertelt Angelique. Ze verkoopt -zowel online als in haar winkel- exclusieve kinderkleding, waaronder verschillende merken die biologisch katoen gebruiken. Voor beide shops is ze steeds op zoek naar artikelen met een zekere uitstraling, die hier nog niet te krijgen zijn. “Ik was altijd al werkzaam in de kledingbranche en stond eerder ook al in kinderkledingzaken. Daar lag m’n grootste interesse. Hierdoor besloot ik mijn eigen verkooppunten te beginnen, met een assortiment dat past bij wat ik wil aanbieden.”

Wederzijdse promotie

Die webboutique liep al snel prima maar Angelique miste het persoonlijke contact met klanten. Mede daarom opende ze eerder dit jaar haar winkel aan de Lombardenstraat 34. Dit adres wordt de komende weken één van de decors voor het tv-programma Shopstars. De starter kwam erin terecht omdat ze binnenstapte bij het Binnenstadslab. Inmiddels neemt ze deel aan de Retail Academie en dus ook aan het tv-format. “Ik geef kijkers met alle plezier een kijkje in de keuken”, vertelt ze. De onderneemster is zichtbaar trots op haar winkel en online boutique. Dat laat ze dus ook graag zien, al zijn die camera’s en spotlights wel even wennen: “Ik heb onlangs ook al eens een interview gehad voor een programma. Moest toen wel even schakelen maar ik dacht: Het is óók goede reclame voor m’n zaak. Zo zie ik dit nieuwe avontuur ook een beetje.” Over goede reclame gesproken: andersom zorgt de webboutique weer voor bezoekers aan de binnenstad. Mensen komen soms van ver om een kledingstuk hier te passen, en zijn dan aangenaam verrast door het centrum.

Zoektocht

Wat kijkers in het programma zoal gaan zien van het reilen en zeilen in haar winkel? Angelique: “Nou, ik ben bezig m’n aanbod uit te breiden. Onder andere met speelgoed en knuffels, cadeauartikelen, lightboxen en baby-artikelen. Het is nog een hele zoektocht want ook daarbij wil ik alleen exclusieve spulletjes aanbieden Binnenkort heb ik zelfs een kinderwagen die gemaakt is van 100 procent gerecycled plastic. Misschien gaat het wel over hoe m’n assortiment tot stand komt. Voor mij is het ook nog een verrassing wat ze allemaal willen filmen en uitzenden.” Ze ziet deelname zéker niet als een wedstrijd: “Het zijn compleet verschillende initiatieven. Ik hoop juist dat we van elkaar leren. Ik doe ook daarom mee. Daarnaast is het altijd goed om nieuwe contacten en ervaringen op te doen. Het wordt vast spannend maar leuk.”

Shopstars is vanaf 10 november te zien bij ZuidWest TV.

Meer weten over ondernemen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom ook eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail.