Binnenstadslab-nieuws: Yvette heeft nog steeds profijt van haar titel ‘Winkelheld 2017’

BERGEN OP ZOOM – Het Binnenstadslab heeft aangekondigd opnieuw op zoek te gaan naar de helden die in het centrum zorgen dat bezoekers er graag komen. Voor het eerst wordt niet alleen een Winkelheld maar ook een Horecaheld gezocht. Vorig jaar ging de titel Winkelheld 2017 naar Yvette van Broekhoven. We gingen eens vragen wat het haar zoal heeft gebracht.

Yvette heeft twee winkels in de Zuivelstraat. Aan één zijde zit ‘Mijn Lievelingskleding’ en aan de overkant, heel toepasselijk, ‘Aan de Overkant’. Op beide plaatsen vindt je hippe en aparte maar draagbare dameskleding. Veel kleur en vrolijkheid vooral. En bij ‘Aan de Overkant’ ook een afdeling voor heren en allerlei leuke mode- en woonaccessoires. Samen met haar team van vijf medewerkers heeft de onderneemster het hier duidelijk naar haar zin. Je voelt de gezelligheid en positieve vibes als je er binnenstapt.

Fanatiek

Wie haar vorig jaar heeft voorgedragen weet Yvette nog steeds niet. “Ik werd door iemand van het Binnenstadslab gebeld met het nieuws dat ik één van de kandidaten was voor de Winkelheld verkiezing”, vertelt ze. “Superleuk natuurlijk en ook best een eer. Ik werd zelfs fanatiek op een gegeven moment. Ik heb oproepen op Facebook gezet en m’n klantenbestand gemaild.” Of dat uiteindelijk de doorslag gaf, weet ze niet. Maar ze won de verkiezing wel! “We zijn met ons hele team naar de bekendmaking van de winnaar gekomen, want ik vind echt dat we de nominatie samen verdienden. Het idee was sowieso om daarna samen te gaan eten. Toen bleek dat we ook nog wonnen werd het natuurlijk helemaal een mooie avond.”

Koffie

Yvette heeft echt profijt gehad van het winnen van deze verkiezing. “Vooral in het begin heb ik veel extra koffie gezet”, zegt ze met een vrolijke lach. “Er zijn behoorlijk wat vrienden en bekenden maar tevens veel klanten me komen feliciteren. En het leverde zeker ook nieuwe bezoekers op, die nieuwsgierig geworden waren naar onze winkels.”

Leuk is bovendien het effect van de raamsticker die ze kreeg. “Er komen echt passanten naar binnen om te vragen wat dat is, een Winkelheld. Leuk hè? En nog steeds, vaak zijn het dan toeristen. Dus dat plakkaat laat ik lekker zitten.” Verder hebben de nodige collega-ondernemers haar gefeliciteerd en laten weten het een hele mooi impuls voor de stad te vinden. Of ze ook nog tips heeft voor die centrumgenoten, mochten ze kans willen maken op de titel voor 2018? “Blijf jezelf en maak je contact met klanten persoonlijk. Zorg dat je iedere dag met oprecht plezier naar je werk komt.”

  • Meer weten over de Winkel- en Horecahelden verkiezing? Klik hier!
  • Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.