Binnenstadslabnieuws: Een feestelijke maand in de Bergse binnenstad

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Sandra Smolders is nog héél even voorzitter van Ondernemersvereniging Sterck. Ze heeft veel zin in december, alhoewel het einde van die maand tevens haar afscheid als bestuurder inluidt. “We hebben samen veel bereikt en dat ga je tijdens de komende feestdagen zeker merken in de binnenstad. Ik heb er zin in!”

Sandra werd anderhalf jaar geleden gevraagd als penningmeester bij Sterck en kreeg niet lang daarna de vraag of ze tijdelijk de rol van voorzitter op zich wilde nemen. Haar voorganger moest wegens werkzaamheden elders plots stoppen. “Ik heb het met veel plezier en enthousiasme gedaan”, legt ze uit. “Maar ben ook blij dat er een nieuwe club klaar staat om het in 2019 van me over te nemen.”

Samenwerking

Het wast kort maar dynamisch, die periode als Sterck-bestuurder. Sandra is bedrijfsleider van de Bergse Douglas vestiging en in die zin al veel langer betrokken bij het wel en wee van het centrum. Nu heeft ze het ook eens op een heel andere wijze mee mogen maken. “Het is mooi om te zien waar samenwerking toe kan leiden”, legt ze uit. Ik heb veel met de gemeente te maken gehad maar ook volop met andere organisaties natuurlijk. Ze is bijvoorbeeld erg blij met de ondersteuning vanuit het Binnenstadslab, dat de doelstellingen van Sterck zeker onderschrijft. Maar ook op de ‘werkvloer’, met de collega-ondernemers samen, is veel bereikt. Daar wordt december een mooi voorbeeld van. Reken op een gezellig aangeklede stad en veel activiteiten.

Volop sfeer en veel te beleven

“De winkelstraten worden of zijn door de ondernemers daar zelf ingericht”, legt Sandra uit. “Meestal aangestuurd door de straatcoaches.” Het Vierkantje krijgt berkentakken, in de voetboog zijn kerststukken opgehangen, er komen kerstgeveltjes in de Sint Josephstraat, speciale verlichting in de etalages van de Wouwsestraat en de Bosstraat krijgt weer kerstbomen tegen de gevels. De Sterck-bestuurder is blij dat de maand van haar afscheid zo’n feestelijk karakter krijgt. Ze legt uit: “Dan hebben we natuurlijk een prachtige nieuwe ijsbaan op de Grote Markt en een heleboel leuke december-activiteiten in de stad.” Of er ook nog wat te wensen valt? “Jazeker”, klinkt het stellig; “Ik zou heel graag een heel jaar door muziek in de hele stad willen horen.” Misschien dat haar opvolgers hier eens werk van kunnen maken.

De door Sterck georganiseerde activiteiten van december op een rijtje:

  • Op 15 december wordt het sprookjes achtig in de stad. Er rijdt een arrenslee met paard rond, met daarin een kerstman en ijsprinses. Ze hebben tevens twee helpers bij. Her en der vind je ook elfen en die doen van alles, van voorlezen tot toveren, van jongleren tot ballonfiguren maken, en van steltlopen tot snoep uitdelen.

  • Op 16 december rijdt er een kersttrein door de stad, met daarin een kerstvrouwtje. Tevens zijn er muzikale optredens van A Tale of Two Singers en muziektrio Panas.

  • Op 22 december komen er drie hoofdrolspeleres uit Frozen naar de binnenstad. Je kunt dan ook drie Winterdwarrels tegen het lijf lopen, die zomaar ineens iets van je willen. Natuurlijk ontbreken de kerstman en ijsprinses niet en er staat een Charles Dickens koor in de stad.

  • Op 23 december kun je nogmaals genieten van dat Charles Dickens koor en dan is er nog meer muziek. Er komt een muzikaal kwartet zingen met en voor bezoekers van de binnenstad.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.