Binnenstadslabnieuws: Spannende avonturen in het Vierkantje

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Steeds vaker zien ondernemers nieuwe kansen in de binnenstad van Bergen op Zoom. Tussen de winkels en horeca is een groeiend aantal andere bedrijven aan het ontstaan, variërend van parketshowroom tot advocatenkantoor, en van bouwbedrijf tot escape rooms. In die laatstgenoemde categorie is ook Antal Bekendam een nieuw gezicht in de stad. Hij hoopt in januari zijn eerste escape room te openen.

Antal studeert nog, Ondernemerschap & Retail Management bij Avans te Breda. En hij heeft als afstudeerproject de ontwikkeling en realisatie van Escape Room 0164 opgezet. Wat niet wil zeggen dat hij er na z’n opleiding mee stopt natuurlijk. Wat hem betreft is dit pas het begin: “Op deze locatie zijn makkelijk een tweede en zelfs derde kamer te realiseren. Wat mij betreft komen die er ook.”

Onderscheiden

Het plan is om in januari open te gaan, vertelt Antal. “Hoe eerder hoe liever natuurlijk. Het wordt kouder en dan zoeken mensen naar leuke activiteiten binnen, voor escape rooms is dit hét seizoen.” Het hele concept en alle bijbehorende puzzels heeft hij zelf uitgedacht en het wordt redelijk high tech. Daarmee wil hij zich onderscheiden van het aanbod in de regio. Maar wat het thema wordt blijft nog heel even een verrassing: “Ik lanceer later deze week mijn website, dan wordt ook dat aangekondigd.” We moeten dus nog even geduld hebben…

De jonge ondernemer is blij met de plek die hij uiteindelijk vond in de Kortemeestraat. “Ik had eerst andere locaties, buiten het centrum, op het oog maar kreeg de vergunning er niet rond. Met hulp van het Binnenstadslab kwam dit als optie voorbij en het is eigenlijk een prima plek voor m’n plannen. Er is voldoende ruimte en door het passerende publiek ben je ook meteen goed zichtbaar.” Onderdeel van de verbouwing, die in december moet beginnen, is dan ook een mooie entreeruimte creëren, met aansprekende etalages aan weerszijden die natuurlijk een preview tonen van wat er binnen te beleven is.

Wederzijdse uitdaging

Antal is blij met het feit dat het Binnenstadslab hem wees op deze optie. Natuurlijk moet hij het niet alleen hebben van de Bergenaren maar gezien worden helpt wel. Daarnaast is marketing vanzelfsprekend van belang. “Ik mik ook op liefhebbers die voor een mooie beleving best een uur of anderhalf willen rijden. Dan wordt het vaak meteen een uitje en dat lukt hier natuurlijk prima.” De ondernemende student is er van overtuigd dat er ook regionaal meer dan voldoende animo is voor spannende escape rooms. Overigens is het voor hemzelf net zo’n uitdaging, legt hij uit: “De juiste mix vinden die mensen lang genoeg bezig houdt maar het niet té moeilijk maakt is nog best ingewikkeld. Het geeft wél veel voldoening als je dat lukt.” Hij heeft zelf al zo’n 80 escape rooms meegemaakt en ook al het nodige kunnen testen, dus er is alle vertrouwen dat ook zijn ‘kamers’ iets unieks gaan bieden. Vanaf januari kun je het zelf komen beleven. Tot die tijd kun je zijn avonturen alvast volgen via Facebook.

Meer weten over ondernemen en vestigen in de centrum van Bergen op Zoom? Kom eens naar het Binnenstadslab of stuur een e-mail. Er is ook een Facebookpagina.