Blog: Aan tafel

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft tevens een eigen Facebookpagina.

Aan tafel

'De tafel' was laatst een veelbesproken onderwerp rondom het programma van Beau van Erven Dorens. Iedereen viel over de desk waarachter hij zat. Het creëerde afstand en was onpersoonlijk. Na een aantal uitzendingen en dalende kijkcijfers, werd er toch gekozen voor een tafel.

Door: Annelies Voss

Toen wij vijf jaar geleden met ons gezin verhuisden was er maar één grote wens van mij: een grote gezellige tafel in huis met veel stoelen. De tafel heeft bij ons een centrale functie in het gezin. Uiteraard eten wij er gezellig maar hij staat symbool voor zoveel meer. Het is de plek in huis waar wij alles doen en bespreken. Er wordt aan gewerkt, gegeten, spelletjes gedaan, huiswerk gemaakt. 

Gesprekken

Het meest belangrijke zijn toch wel de gesprekken die wij voeren aan tafel. Waar anders deel je hoe je dag was, vertel je over je verdriet, je problemen, je blijdschap, je successen, je faal momenten? De tafel heeft iets magisch en ik waardeer dat zeer, het gevoel dat je er voor elkaar kunt zijn en dat er naar je geluisterd wordt. Als er openheid op het menu staat dan gebeurt er heel veel aan tafel. Dat zijn de momenten die waardevol zijn voor iedereen.

Uiteraard zijn er ook kritische gesprekken die soms niet leuk zijn maar die uiteindelijk wel helpen om een probleem op te lossen. Samen kom je eruit, soms ook niet en dan is er een pauze maar uiteindelijk eindigt het met een kopje thee aan tafel en komt er rust.

Beau

Ja ik ben blij dat ze nu een tafel bij Beau hebben. Praten rondom een tafel werkt veel meer openheid in de gesprekken en dat is wat wij willen zien. 

Hoe werkt dat bij jou thuis? Eten jullie samen aan tafel of misschien voor de tv? Ik kan je aanraden, wanneer je als gezin dichter bij elkaar wilt komen: eet dan toch af en toe aan tafel. Op die manier leer je elkaar beter kennen en je zult verrast zijn over de gesprekken die komen. Dus de woorden 'aan tafel' zijn eigenlijk een uitnodiging om gezellig bij elkaar te zijn en niet alleen je buik te vullen.

Liefs Annelies, reacties zijn van harte welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl