Blog: De loep…

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

De Loep…

Een loep wordt uiteraard gebruikt om dingen groter te laten lijken. Soms is dat handig natuurlijk, maar niet als je de loep gebruikt om continu alles in je leven eronder te leggen. We zijn mensen, en ja we maken fouten, maar om deze continu onder de loep te leggen helpt ons niet echt. 

Door: Annelies Voss

Met jezelf analyseren vanwege beslissingen die je neemt is niets mis, dat helpt je om weloverwogen besluiten te nemen. Vervolgens zijn wij mensen echter geneigd om soms de dingen onder de loep te blijven bekijken maar de vraag is: Help je jezelf daarmee?

Als je overal de loep op legt dan lijken de dingen groter dan ze zijn. Zoals het spreekwoord zegt, alles wat je aandacht geeft groeit. Sommige dingen zijn nou eenmaal gebeurd en kun je niet meer veranderen. Heeft het zin om ze dan nog onder de loep te leggen? Nee!

Leer van je fouten maar blijf je er niet op focussen en jezelf straffen, ga door met je leven en leg die loep aan de kant. Laat de dingen niet te groot worden, anders raak je het zicht op de realiteit kwijt en zie je de dingen niet meer in het juist perspectief.

Ik wens je toe dat je de loep gebruikt om mooie dingen te bekijken zoals insecten en bloemen, maar niet je eigen leven.

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl