Blog ‘gestrand in Peru’ (1)

Tessa Govers (24) uit Halsteren is gestrand in Cusco, Peru. Vanwege de coronadreiging kan ze letterlijk geen kant meer uit.Vanuit haar hostel schrijft ze voor KijkopBergenopZoom.nl over het dagelijks leven in quarantaine. Vandaag haar eerste blog.

Vandaag, nu ik dit schrijf, is het al dag 5 in quarantaine. Waar we er de eerste paar dagen telkens nog een feestje van maakten en alcohol dronken, is dat nu niet meer mogelijk. Sinds twee dagen is alcohol drinken in het hostel verboden en wordt het ook niet meer verkocht in de supermarkten.

door: Tessa Govers

Van de sfeer in de stad en buiten het hostel krijg ik eigenlijk weinig mee, want we zitten zo goed als opgesloten in het hostel en we mogen alleen heel eventjes naar buiten voor boodschappen. Hier moet je jezelf dan voor inschrijven bij het hostel en als je gelukt hebt, kan je een uurtje na je inschrijving de straat op.

De eerste dagen waren er telkens nog wel wat mensen op straat, maar gisteren had ik echt het gevoel dat ik in een spookstad was beland. Je mag eigenlijk niet met meer dan één persoon de straat op, dus Jesse -een jongen die ik eerder in Ecuador al had leren kennen- en ik zijn samen gegaan en we moesten beiden aan weerszijden van de weg lopen en een aantal meters achter elkaar. Gedurende dit tripje zijn we wel twee keer aangesproken door agenten, beide keren met de boodschap dat we niet op straat mochten zijn en terug naar ons hostel moesten. Naast deze vele agenten was er verder ook bijna niemand op straat. Misschien kwam het door het tijdstip gisteren (na 18.00 uur), want vanmiddag ben ik nog eventjes naar de supermarkt geweest en toen was het gelukkig niet zo’n spookstad als gisterenavond.

Waar de sfeer buiten het hostel dus vrij akelig kan zijn, is de sfeer in het hostel gelukkig nog helemaal prima. Bijna iedereen heeft zich denk ik wel neergelegd bij het idee dat we hier nog wel even zullen zitten en we maken er allemaal het beste van. Mijn dagen worden voornamelijk gevuld met erg langzaam ontbijten en veel kletsen, de middag wordt gevuld met chillen en vele potjes tafeltennis en tafelvoetbal en in de avond spelen we vooral veel kaartspelletjes. Waar ik normaal in Nederland erg sportief ben, heb ik hier nog niet echt die motivatie kunnen vinden, maar er zal een deze dagen nog wel een workout aan te pas komen denk ik. Verschillende mensen hebben al fitness-lessen en yogalessen opgezet en er worden iedere dag verschillende activiteiten georganiseerd vanuit het hostel, dus er valt genoeg te doen! Vooralsnog heb ik mezelf nog niet verveeld. Ik vermaak me prima hier, maak er het beste van en blijf afwachten hoe de situatie zich verder zal ontwikkelen.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per sé onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl