Blog: Het Gevecht

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Het Gevecht

Het was afgelopen week het gesprek van de dag. Het gevecht van de eeuw, werd het genoemd. Rico tegen Badr, de meningen waren verdeeld en de verwachtingen waren hoog. Met veel power en mega veel fans, begon het gevecht.

Door: Annelies Voss

Opgeven

Wat een anti-climax werd het voor iedereen maar vooral voor Badr Hari. Het gevecht kwam net goed op gang en het was nog lang niet duidelijk wie er ging winnen. Rico kreeg er genoeg van langs en lag zelfs op de grond. Toen kwam daar het dramatische moment voor Badr dat hij moest opgeven. Heel triest voor iedereen maar voor hem denk ik het meeste. Op zo'n belangrijk moment moeten toegeven dat je niet meer kunt dat is triest. 

Opstaan

Voor mij stond dit gevecht gelijk aan hoe ons leven soms verloopt. We vechten en soms moeten we blijven liggen, omdat het gewoon even niet anders gaat. Niet omdat je zwak bent maar omdat het gewoon op is. Je hebt in het verleden misschien al te vaak gevochten en elke keer stond je weer op. We zijn maar mensen en af en toe lukt het gewoon niet. 

Doorzetten

Je doorzettingsvermogen wordt soms tot op het randje getest op momenten dat je misschien denkt: dit kan er echt niet meer bij. Gelukkig zijn wij mensen overlevers en hebben we het instinct om steeds weer op te staan, hoe moeilijk soms ook. Zelfs Rico viel en stond weer op, omdat hij staat voor doorzettingsvermogen.

Geduld

Doorzettingsvermogen is niet altijd genoeg. In je hoofd wil je wel maar je lijf zegt: stop, nu even niet. Dan is het verstandig te luisteren naar je lichaam en geen roofbouw te plegen, maar de tijd en het geduld te nemen om eerst aan te sterken en dan pas weer op te staan. Dit is niet zwak maar goed luisteren naar jezelf.

Ik wens je kracht toe als je momenteel niet kunt opstaan. Geef jezelf de tijd en je zult sterker op je benen staan. 

Hele fijne kerstdagen voor iedereen, liefs Annelies

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl