Blog: Lege Batterij

Lege Batterij

Zodra we het rode streepje op onze telefoon zien, komen we in actie. Snel opladen want een lege telefoon kan echt niet! Met het opladen van al onze gadgets zijn we adequaat en trouw, maar waarom doen we hetzelfde niet met ons eigen lichaam?

Door: Annelies Voss

Bij je telefoon is het duidelijk, deze geeft een rood lampje aan wanneer hij leeg dreigt te raken, maar met ons lichaam werkt het helaas niet zo duidelijk. Hoe lang leef jij al met een halfvolle batterij? Of nog erger: een batterij die al in de spaarstand staat?

Roofbouw plegen op je gezondheid is verwoestend voor veel functies in je lijf en hersenen. Wanneer merk jij bij jezelf op dat je batterij leeg raakt? Of heb je het misschien niet eens in de gaten? In onze drukke samenleving, is het meer dan ooit van belang om goed voor jezelf te zorgen. Voldoende rust, ontspanning, gezond eten en bewegen. Door alle drukke schema's die we hebben te volbrengen blijft er weinig tijd over voor zelfzorg.

We weten allemaal dat er genoeg mensen zijn met een burn-out. Dan is de batterij niet alleen leeg maar ook kapot en deze moet dan gereset worden. Dit proces duurt ontzettend lang, omdat je dan al zo lang op je lege batterij hebt doorgelopen. Ik hoop dat je jezelf in de gaten houdt en het niet zover laat komen. Haal af en toe de druk van de ketel en ontspan, neem tijd voor jezelf. Dat is niet egoïstisch maar verstandig, zodat je batterij lekker lang mee kan.

Zorg je goed voor jezelf de komende tijd?

Reacties zijn altijd welkom.

Liefs Annelies

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl