Blog: Onhandig

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Onhandig

Mijn bijnaam is LEO: Lomp En Onhandig…Nee ik ben niet standaard onhandig, ik laat geen borden of glazen vallen, of een doos met eieren. Ik heb altijd van die 'stomme dingen'.Wil je ze horen? Ja natuurlijk wil je ze horen, niets leuker dan leedvermaak.

Door: Annelies Voss

Mijn onhandigheden zitten in rare hoekjes. Laatst was ik aan het ontbijtbuffet in een hotel en onder het genot van een kopje thee vertelde ik mijn vriendin, waarmee ik een paar dagen weg was, hoe onhandig ik soms kan zijn. Ze zei: "Ach dat valt wel mee toch?" Haha, nog geen vijf minuten later ging ik opnieuw een broodje halen. Er lag een stevig broodmes bij om het harde broodje door midden te snijden en ja hoor, wat denk je? Ik snijd mijn hand open. 

Met een lach en een enigszins rood gezicht liep ik naar de ober om een pleister te vragen. Mijn vriendin was meer dan verbaasd toen ik terugkwam met een pleister en een servet om het bloeden te stoppen. "Ik zei het toch", zei ik lachend!

Supermarkt

Nog een plek waar natuurlijk van alles mis kan gaan, is de supermarkt. Een potje laten vallen of die doos eieren… Maar nee, dat gebeurt mij dan niet. Laatst wilde ik kaas uit de koeling pakken, er was een meisje het vak ernaast aan het vullen en die deur stond open. Mijn brein dacht waarschijnlijk dat de andere ook open stond, dus ik knal zo met mijn hoofd tegen de deur die toch dicht bleek te zijn. Auw en oeps, en een lachend winkelmeisje. 

Schaamte

De schaamte ben ik gelukkig voorbij. Vroeger vond ik het zo ontzettend erg dat ik onhandig was, ik werd er onzeker van en dacht dat er iets mis was met mijn motoriek. Tegenwoordig kan ik er gelukkig om lachen en trek ik mij niets meer aan van wat anderen vinden. Dit heeft waarschijnlijk met leeftijd te maken, inmiddels ben ik vijftig en laat ik mij niet meer zo beïnvloeden door wat anderen denken. Het onhandige hoort nu eenmaal bij mij en dat is het, er zijn ergere dingen!

Lijstje

Dit zijn twee recente gebeurtenissen maar uiteraard heb ik in mijn leven meer onhandige dingen gedaan. Wil je die ook weten? Uiteraard…

  • De laatste 2 treden van de trap missen en vervolgens je enkel kneuzen.
  • Uitglijden over het nieuwe laminaat en vervolgens je elleboog breken.
  • De zoetjes zoeken voor mijn koffie en ze vervolgens vinden in mijn hand.
  • Auto-ongelukken zijn mij gelukkig bespaard gebleven maar een paaltje kussen tijdens het parkeren is mij ook een paar keer gebeurd

Ik ga deze lijst niet langer maken omdat ik graag zou willen horen of jij ook zo onhandig kunt zijn en hoe je ermee omgaat? Mijn advies is LEO: Lach En Ontspan!

Wil jij ook je meest leuke onhandigheid met mij delen? Ik ben heel open geweest dus kom op, laat mij ook eens lachen om een andere LEO.

Liefs Annelies, reacties zijn van harte welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl