Blog: Open deuren en nieuwe kansen

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Open deuren en nieuwe kansen

 

Soms lijkt het of alle deuren waar je op klopt dicht blijven, geduld is in dit geval een schone zaak. Hoeveel deuren moet je geprobeerd hebben voordat er eentje opengaat?

Door: Annelies Voss

Kloppen

Sinds ik vier jaar geleden thuis kwam te zitten door gezondheidsproblemen, heb ik aan zo verschrikkelijk veel deuren geklopt. Ik was wanhopig op zoek naar een nieuwe invulling van mijn leven en probeerde van alles. Elke keer weer had ik hoop en dan kwam er weer een teleurstelling. De deur waarvan ik dacht dat deze echt voor mij was bleef helemaal op slot. Heel frustrerend en op dat moment ook niet hoopgevend. Er zijn momenten geweest dat ik aan geen enkele deur meer durfde te kloppen vanwege de angst op een nieuwe teleurstelling.

Vier jaar later

Nu, ruim vier jaar later en na te veel gesloten deuren, gaan er langzaamaan deuren open. Eindelijk, wat een opluchting en een plezier mag ik ervaren in de dingen die ik doe. Ik had eerlijk gezegd de hoop al opgegeven en wat is het dan fijn dat er mensen in je omgeving zijn die je bemoedigen, helpen en in je geloven. Dat heeft mij gebracht op het punt waar ik nu sta. 

Jouw deur

Sommige deuren zijn gewoon niet voor jou bestemd. Zelf denk je misschien van wel maar er zijn nog veel betere of mooiere deuren, echt waar. Het kost tijd en geduld om dit te beseffen en je ziet het ook pas achteraf als dan eindelijk jouw deur open gaat. Vaak denken we te weten welke deur voor ons goed zou zijn maar als hij vervolgens niet opengaat, tja dan betekent dat er nog genoeg andere deuren komen.

Doel

Dan is het zover. Er gaat een deur open en dan? Als de deur eindelijk open gaat, gebeurt er iets met je. Na zoveel geduld, frustratie en hoop mag je eindelijk de drempel over en je kunt het bijna niet geloven. Is dit echt voor mij, zou het dan nu echt zover zijn? Ja, je mag de deur door en vooral ervan gaan genieten dat jouw geduld en harde werken worden beloond. Een overwinning voor jezelf, je zelfvertrouwen groeit en daarmee ook je plezier. Je voelt je gewaardeerd en telt weer mee in de samenleving. Je hebt een doel en doet iets waar je plezier in hebt en dat is het allerbelangrijkste.

Ben jij op dit moment op allerlei deuren aan het kloppen, onthoud dan op een dag gaat er eentje opent, ook voor jou. Dat is dan de juiste, meest passende bij jou persoon en situatie. Mijn advies, blijf kloppen!

Liefs Annelies, reacties zijn van harte welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl