Derde en laatste pilotdag Rent a BOA

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN / LEPELSTRAAT – (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Op donderdag 7 november gaan de boa’s nog één keer op pad voor het project Rent a BOA. Dat doen ze weer in samenwerking met de politie, deze keer in noordelijk Bergen op Zoom (Lepelstraat, Halsteren, Tuinwijk, Noordgeest en Meilust). Ervaar je overlast in dit gebied? Huur dan een boa in.

Op donderdag 7 november bepaalt de inwoner weer wat prioriteit heeft. De teams gaan deze dag op pad van 9.00 uur tot 17.00 uur. Dit geeft hen de mogelijkheid om aandacht te besteden aan andere meldingen van overlast, zoals parkeeroverlast bij scholen en omgeving.

Terugblik vorige pilotdagen

Op de vorige twee pilotdagen konden de teams alle meldingen van inwoners oppakken. Voor 26 juni ontving de gemeente 17 meldingen en voor 24 oktober 22 meldingen. Daarnaast bezochten de teams bekende overlastlocaties. Dit leidde op de eerste pilotdag tot een aanhouding en op beide pilotdagen tot meerdere bekeuringen. Maar de belangrijkste opbrengsten zijn het contact met de inwoners en de samenwerking tussen handhaving en politie, vinden zowel de agenten als de boa’s.

Vervolg

Na de laatste pilotdag volgt een evaluatie van de hele pilot. De gemeente kijkt dan of het bij deze pilot blijft of dat het een vervolg krijgt. Dit kan weer in de vorm van speciale acties of als onderdeel van de standaard werkwijze. Heb je tips of ideeën? Dan ben je welkom om deze met de gemeente delen. Dit doe je met een normale melding Handhaving of via de BuitenBeter app, maar dan o.v.v. “Tips Rent a BOA”.

Inhuren van een boa

Je kunt t/m woensdag 6 november een boa inhuren met een melding via de BuitenBeter app of via het contactformulier ‘Melding voor handhaving’ op de gemeentelijke website o.v.v. ‘Pilot Rent a BOA’. Op de gemeentelijke website vind je alle taken waarvoor je een boa kunt inhuren. De gemeente geeft op de pilotdag zelf weer updates via Facebook over wat de boa’s doen en wat zij aantreffen. Zo kan iedereen meelezen over wat er gebeurt.