Blog: Perfectie

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina en een website. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Perfect bestaat niet, dat weet iedereen. Ieder huisje heeft zijn kruisje, dat kennen we ook allemaal. Waarom laten wij dan toch aan iedereen ons “perfecte” leven zien?

Door: Annelies Voss

Buitenkant

Wat zijn wij mensen er toch ontzettend goed in om naar de buitenwereld een perfect plaatje te schilderen. En andersom: wat zijn we ook goed in staat om te oordelen over de anderen. Waarom streven wij naar het perfecte plaatje, ook al weten we dat het nergens perfect is? Hoe erg is het als je buren weten dat het eigenlijk niet zo goed gaat met je werk, dat je ziek bent, dat je niet zoveel verdient als je vrienden? Zijn dat nou echt de dingen waar je je voor moet schamen?

BN’ers

De afgelopen tijd regent het nieuws over stukgelopen relaties in showbizz land. Wie had ooit gedacht dat Marco en zijn Leontien het zouden opgeven? De grote familieman Rico Verhoeven die de handdoek in de ring gooit, niemand had dit verwacht en het is triest. Af en toe krijgen wij een glimp mee van het ‘mooie leven’ en dan lijkt alles perfect te zijn.  Niets is wat het lijkt. Al win je goud of heb je de Arena tig keer vol: er is een thuisfront en achter die deur kan zich van alles afspelen.

Oordelen

Deze voorbeelden laten ons zien dat het allemaal mooier kan lijken maar in het échte leven is het voor iedereen hard werken, zowel in je carrière als in je relatie. Hoe makkelijk is het om te oordelen over een ander, terwijl je niet weet wat er zich achter de voordeur allemaal heeft afgespeeld? Laten we ons bezighouden met onze eigen problemen, dan heb je het druk genoeg.

Openheid

Ik denk – maar dat is mijn persoonlijke mening natuurlijk – dat wij er met zijn allen bij gebaat zouden zijn als we meer écht zouden zijn. Stop met het mooie beeld naar buiten brengen maar wees jezelf. Iedereen begrijpt dat het niet perfect gaat in jouw leven want in hun leven is het ook niet perfect. Al lijken de Social Media foto’s nog zo gezellig, overal is wel iets.

Perfectie

Streven naar perfectie is niet te doen, omdat je dat punt nooit zult bereiken. Dus creëer je een teleurstelling voor jezelf keer op keer. Het perfecte huwelijk bestaat niet, de perfect baan ook niet. Wel kun je tevreden zijn met wat je hebt en er elke dag het beste van maken. Streven naar beter is altijd goed maar haal die last van perfectie van je schouders. Kijk om je heen wie is er perfect?

Liefs Annelies, reactie zijn van altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag ‘geprikkeld’ door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl