Blog: Samen lachen, samen huilen

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Samen lachen, samen huilen

Vriendschap is iets bijzonders en heel waardevols. Iemand waarbij je jezelf kunt zijn, die je neem zoals je bent en waarmee je kunt lachen en huilen. Ik hoop voor jou dat je ook zo iemand in je buurt hebt, waarmee je alles kunt delen zonder veroordeeld te worden. Iemand waarmee je tranen van vreugde kunt delen maar ook van diep verdriet.

We hebben allemaal in ons leven een persoon nodig waarbij dit kan: heerlijk even stoom afblazen, samen de dingen van het leven overdenken of lekker gek doen!

Gesneuvelde vriendschappen

In mijn leven zijn er best wat vriendschappen gesneuveld helaas, maar ook dit zijn levenslessen die je laten zien wat waardevol is en wat niet. Als er in een vriendschap altijd èèn iemand is die geeft en de ander alleen ontvangt gaat dit op den duur wringen. Ik denk dat daarom soms vriendschappen sneuvelen, omdat er geen balans is en respect.

Elkaar waarderen om wie je bent en wat je doet zonder oordeel, is niet altijd makkelijk. Je wilt graag het beste voor die ander maar wat voor jou het beste lijkt is voor die ander niet altijd de beste weg. 

Praat erover

Neem je vriendschappen serieus en doe er moeite voor. Mocht je in een situatie zitten die uit balans is, praat er dan over. Als diegene je echt dierbaar is kom je er samen uit. Kom je er niet uit dan is het soms beter om de wegen te scheiden en dan komen er weer andere mensen op je pad. In elke fase van je leven horen ook weer andere mensen.

Ik hoop oprecht dat je iemand in je omgeving hebt waarmee je uitbundig kunt huilen van het lachen en soms samen kunt huilen van verdriet, wees er zuinig op en geniet!

Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl