Blog: Structuur of niet?

Structuur of niet?

De vakantieperiode loopt op zijn eind en we moeten met zijn allen weer naar school en gaan werken. Het 'gewone' leven begint weer.

Door: Annelies Voss

Natuurlijk is vakantie heerlijk, even niet op je klok hoeven kijken, geen agenda die bepaalt hoe je week eruit ziet, gewoon even niets moeten. Maar niet iedereen houdt van een structuurloos bestaan en sommigen zullen dan ook opgelucht ademhalen dat er weer structuur in hun week komt. 

Veel mensen varen wel bij een gestructureerd bestaan, voorspelbaarheid en regelmaat. Hoe werkt dat voor jou? Ben jij iemand van plannen houdt of hou je juist van onverwachte dingen in je week? 

Tegenwoordig moeten we bijna alles plannen, ik vind het persoonlijk wel erg jammer dat je niet meer zomaar bij iemand kan aanwaaien om een bakkie te doen. De agenda is allesbepalend tegenwoordig en ja, ik ben een persoon die van spontane acties houdt en niet tegen een overvolle agenda kan.

Op vakantie kunnen we dat prima loslaten, dan is de dag de dag en genieten we van het moment. Ik hoop dat als je een heerlijke vakantie hebt gehad, thuis of elders, je een klein beetje van het loslaten kunt meenemen in het alledaagse drukke leven. Dat je ook dan kunt genieten van 'het moment' en de kleine leuke dingen van het leven.

Misschien lukt het je om je agenda minder vol te laten lopen en ook gewoon eens nee te zeggen. Er is niets mis met plannen maar hou ruimte over voor spontane dingen in je week, dat houdt het leven luchtig en leuk. Laat je vakantievreugde niet teveel weg roven en geniet!


Liefs Annelies, reacties zijn altijd welkom!

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina.

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl