Blue Monday is juist feestje voor ’t Rijks: twee keer Excellente School predicaat

BERGEN OP ZOOM – Wat volgens sommigen de meest depressieve dag van het jaar is, was het op ’t Rijks zéker niet. Maandagmorgen werd maar liefst twee keer het predicaat Excellente School overhandigd. Samenwerken loont, werd hiermee weer eens bewezen.

Namens het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was Jan Andries Wolthuis naar Bergen op Zoom afgereisd. Hij is afdelingshoofd Kwaliteit en Professionalisering en bracht twee blauwe koffertjes mee. “De conducteur vroeg me of dat vanwege Blue Monday was”, vertelde hij lachend. “Maar ik zie alleen maar blije gezichten, jullie zijn zéker niet depressief.”

Uitblinken

’t Rijks had al een Excellente School erkenning voor het VMBO, voor onderwijs met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in bepaalde vormen van lesgeven. Je moet echter wel blijven presteren om die naam vast te houden. En dat is gelukt! Sterker nog, ook het VWO voldoet nu aan die normeringen. Vandaar dat tweede koffertje. De afgevaardigde van het ministerie noemde kort dat het juryrapport onder meer de samenwerking roemt. Niet alleen van het onderwijzend personeel, onderling en met leerlingen; tevens met andere scholen en bedrijven. “De deuren staan hier open”, vatte hij samen.

Gebak!

Rector Leon de Rond reageerde zeer verheugd, net als de aanwezige collega’s en scholieren. Dat werd nog versterkt toen hij aankondigde dat iedereen gebak kreeg die ochtend. Maar natuurlijk had ook de bestuurder lovende woorden voor de wijze waarop op ‘zijn’ school wordt samengewerkt. De deels hernieuwde en deels voor het eerst ontvangen erkenningen bevestigen dat opnieuw, stelde hij tevreden vast.