Aftrap Kindervastenavend.nl en scholenproject Masker

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Vorige week werd in theater De Maagd aan heel wat leerlingen en onderwijzers van basisscholen gepresenteerd wat er dit jaar voor hen is georganiseerd in een samenwerkingsverband tussen de Stichting Vastenavend en mensen uit het onderwijs. Onderdeel ervan is een groot afscheidscadeau voor Prins Nilles III.

Veel aandacht dit jaar voor maskers en natuurlijk ook neuzen. Hoe kan het anders met zo’n motto? Het moet prikkelen en zo interactief mogelijk zijn, zoals een workshop ‘Maak je eigen neus’ met kunstenaar IWAZ. Er komt ook weer een voorstelling, die vooral klassikaal bezocht gaat worden. Er wordt opnieuw voorgelezen, gedanst, gezongen en voor de wat oudere leerlingen (middenbouw en bovenbouw) wordt in de geschiedenis gedoken van het masker. Ook andere ‘rituelen’ rondom het volksfeest komen voorbij.

Samenwerking

Om dit alles mogelijk te maken is op veel fronten samengewerkt. De Stichting Vastenavend pakt het niet alleen op met het onderwijs maar tevens met partijen als het CKB, Bibliotheek West-Brabant en De Berregse Kamer. Het scholenproject Masker is (mede) mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Dit ondersteunt initiatieven die actief meedoen aan cultuur centraal hebben staan. Andere onderdelen van het programma, zoals bezoeken aan Halwana en Bergse bouwclubs, onderstrepen die insteek. Kinderen worden tevens uitgedaagd ‘stééngoeie dweile’ te worden, er zijn stickers en kleurplaten en er wordt natuurlijk stilgestaan bij het afscheid van Prins Nilles III, die een mooi cadeau gaat krijgen.

Meer weten? Kijk eens op Kindervastenavend.nl.