Ook ICT-WBW zet Citrix-servers on hold

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT (ingezonden mededeling van de gemeente) – Ook in West-Brabant heeft het samenwerkingsverband ICT-WBW de Citrix-servers, waar gemeenten op aangesloten zijn, uitgeschakeld. De techneuten van het samenwerkingsverband verwachten dat er de afgelopen tijd voldoende maatregelen zijn genomen om aanvallen op de software te voorkomen, maar vanwege het dringend advies van de Rijksoverheid en vanwege bestuurlijke druk, is zaterdag toch besloten om de Citrix-servers on hold te zetten.

Citrix wordt gebruikt door medewerkers van de verschillende gemeenten om in te loggen op het interne bedrijfsnetwerk. De Citrix is te zien als een poortwachter. Vanaf afgelopen december zijn er diverse maatregelen genomen om aanvallen van ‘buiten’ te voorkomen. Ondanks die ingrepen is zaterdag voor de zekerheid besloten om Citrix af te sluiten. De verwachting is dat er maandag in de loop van de ochtend wel weer kan worden ingelogd.

ICT-WBW werkt voor de gemeenten Etten-Leur, Roosendaal, Moerdijk, Tholen en Bergen op Zoom. Ook het Werkplein Hart van West-Brabant is aangesloten bij ICT-WBW.

Afbeelding van S. Hermann & F. Richter via Pixabay