Lijst Linssen wil nog steeds een uitkijktoren op de Waterschans

BERGEN OP ZOOM – Niet voor het eerst heeft het college een brief ontvangen van Lijst Linssen over de wens om op de Waterschans een toren te zetten die uitzicht biedt over het in ere herstelde fort. Omdat er nog niets is gebeurt, wijst de partij opnieuw op de meerwaarde van dat idee.

Met name burgerlid Toine van Steenpaal maakt zich sterk voor het realiseren van de toren. Vorig jaar vroeg hij ook al aan B en W om te kijken naar de mogelijkheden. Er zouden veel bezoekers van de Waterschans aangeven dit graag te willen en ook gidsen van SBM onderstrepen die wens. De beleving op en van het fort neemt er door toe, stelt Lijst Linssen in een nieuwe oproep.

Opnames drones geen alternatief

Het gaat niet om een kostbare en unieke toren zoals Pompejus op Fort de Roovere, legt Van Steenpaal uit. Een praktische en veel beter betaalbare variant is prima en wellicht kan staalbouwer Bruijs, naast de Waterschans gevestigd, er nog wel wat in betekenen. Een voorstel van de gemeente om een met drones gemaakte opname via een scherm te vertonen, kan op minder enthousiasme rekenen. Dat biedt niet de beleving die bezoekers er verwachten, stelt het burgerlid. Die beloofde proef is er bovendien nooit gekomen. Van Steenpaal vat het samen als “nu dik een jaar later en er is in die periode weinig veranderd.”. Hij vraagt het college opnieuw serieus te bekijken of zo’n uitkijkpost haalbare kaart is.