Boek over pelgrimstocht van Arie Haasnoot en Johanna Jacobs

PUTTE / ZUIDWEST-BRABANT – Er verschijnen  veel boeken van lokale auteurs, zo voor de feestdagen. Nieuw toegevoegd aan die snel groeiende lijst is ‘De hemel onder onze voeten’, een beschrijving van een pelgrimstocht die Arie Haasnoot maakte, samen met zijn levensgezellin Johanna Jacobs.

 “Samen met mijn vrouw Johanna Jacobs heb ik in 2018 te voet een pelgrimstocht gemaakt van Canterbury naar Rome”, vertelt Haasnoot. De bundel, die onlangs van de drukpersen rolde, staat op zijn naam. “Aan de hand van de onderweg geschreven blogs heb ik een boek uitgegeven over onze belevenissen.”

Geen onbekenden

Voor veel Bergenaren en mensen uit de regio zijn Haasnoot en zijn partner bepaald geen onbekenden. Hij was hier gemeentesecretaris, van 2004 tot 2009, en is als vrijwilliger actief in de protestantse gemeente. Johanna Jacobs is vanaf het begin van de negentiger jaren tot haar pensioen in 2017 (hoofd)conservator geweest van het Markiezenhof, en is in velerlei verbanden actief op het gebied van kunst en cultuur in de regio.

Indrukwekkende voettocht

De twee zelfbenoemde pensionado’s wonen in Putte en willen nog van alles uit het leven halen. Ze houden mensen om zich heen en tevens van bewegen. Lange wandelingen zijn daarom een favoriete bezigheid, ook tijdens vakanties elders. Maar meerdaagse tochten waarbij ze volop mensen, cultuur, religie en kunst ontdekken en zich graag laten verrassen. Een zeer indrukwekkende voettocht was die van Canterbury naar Rome, een route van bijna 2.000 kilometer!

Of ze het halen valt te lezen in het boek, dat vertelt over indrukwekkende ontdekkingen van landschappen en cultuur, en over de spirituele kant van zo’n pelgrimage. Met als bijzondere toegift een groeiende kennis van zichzelf en elkander.

De bundel is te bestellen via deze website, waar tevens nog wat meer info te vinden is over de uitgave.

Foto: Arie Haasnoot & Johanna Jacobs