BOV schrapt voorstellingen ‘Oliver!’, productie een jaar uitgesteld

Voor de musical ‘Oliver!’ is dit jaar het doek gevallen. De BOV heeft de geplande voorstellingen een jaar uitgesteld. (Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Pixabay / G. Giakas)

BERGEN OP ZOOM – De stichting BOV (Bergse Operette Vereniging) heeft als gevolg van de coronacrisis besloten de geplande voorstellingen van de musicalproductie ‘Oliver!’ te schrappen. De productie is een jaar uitgesteld, zo heeft de BOV dinsdag laten weten.

“De nieuwe premières zijn vastgesteld op 19 en 20 maart 2021. Verdere speeldata zijn vastgesteld op 24 tot en met 28 maart 2021”, aldus BOV-voorzitter Rob van den Aarsen. Hij laat middels een verklaring weten dat een uitstel van de shows naar een later moment dit jaar geen optie is. “Gezien de sluiting van theater De Maagd op 1 juli wegens een verbouwing zijn de opties echter beperkt”, meldt Van den Aarsen. “Wij hebben De Maagd twee weken tot onze beschikking nodig, dat ging in juni niet meer lukken. Pas medio oktober verwacht De Maagd weer open te kunnen, dus ook september bleek geen optie.”

Britse musical uit 1960

‘Oliver!’ is een van oorsprong Britse musical met muziek en teksten van Lionel Bart, waarvan de verhaallijn losjes is gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens. Centraal in het verhaal staat het leven van een zwerfjongen in het Londen van de 19e eeuw. De productie is voor het eerst in 1960 uitgevoerd in het Londense West End. Drie jaar later volgde een premiere op Broadway in New York. Datzelfde jaar is Oliver!’ voor de eerste keer in Nederland opgevoerd. In 1968 verscheen een verfilming van de musical.