BOV wint opnieuw bij Amateur Musical Awards

AMSTERDAM / BERGEN OP ZOOM – Theater Carré zat maandagavond tot de nok vol met musicalliefhebbers. Ze waren er voor de uitreikingen van de Amateur Musical Awards en in de zaal zaten ook delegaties van de BOV en MusiCompany. Ze mochten zich er presenteren, wat al heel spannend was, maar er waren ook awards te winnen.

Het amateurmusical-niveau in Nederland is hoog! Dat bleek weer tijdens de wervelende show die volledig bestond uit optredens van gezelschappen uit heel Nederland. Dat beaamden ook de vele professionele musicalsterren die de Awards kwamen uitreiken. De jury had een hele kluif aan het selecteren van de genomineerden en het daaruit kiezen van winnaars.

In de categorie 'Beste Musical Comedie' bleek de BOV opnieuw de winnaar, net als vorig jaar. De vreugde op de gezichten van de BOV'ers, die net een stukje van 'The Wiz' hadden opgevoerd, kende geen grenzen. Een trotse regisseur Diemer van Wijk en de kersverse voorzitter Ron van den Aarsen mochten de trofee in ontvangst nemen. Die laatste vatte de blijdschap bondig samen: "Wij gaan feesten en u hoort nog van ons!"