Online platform voor jong talent op de Brabantse Wal

BRABANTSE WAL – Voortaan is er een website met informatie over de vele educatieve mogelijkheden die de regio biedt voor jeugd op drie zogeheten talentgebieden: Natuur, Cultuur en Techniek educatie. Het samenwerkingsverband richt zich vooral op leerkrachten in het basisonderwijs.

Kinderen hebben allemaal hun eigen talenten, is het uitgangspunt van Talent op de Brabantse Wal. Het ontdekken daarvan is soms al een hele opgave. Het verder ontwikkelen zeker! De nieuwe website die ervoor is ontwikkeld wil een breed overzicht bieden van wat de regio te bieden heeft aan mogelijkheden om dat ontdekken en ontwikkelen te stimuleren. Leerkrachten vinden hier wat ze zoal met leerlingen kunnen ondernemen om die zoektocht naar persoonlijke talenten te vereenvoudigen.

Inspireren en vooral: laten zien!

Op de site, die nog in ontwikkeling is, wordt gethematiseerd een overzicht gegeven van het aanbod aan programma's, workshops, rondleidingen bij bedrijven en andere praktijgerichte activiteiten. Het idee is om kinderen heel concreet met techniek, wetenschap, cultuur, natuur, milieu en educatie kennis te laten maken. Zo krijgen ze een heel goed beeld van de werkelijkheid. Dat moet bepalen of ze iets écht leuk en interessant vinden veel makkelijker maken. De site wordt op 1 december officieel gepresenteerd, bij Natuurpodium Brabantse Wal, en zal snel gevuld raken met tot de verbeelding sprekende activiteiten.