Brand op stortplaats Attero

De brand, gezien op diverse momenten op de avond ter hoogte van Bergse Hoeve. (Foto's: Soraya)

BERGEN OP ZOOM – De brandweer is maandagavond met diverse bluswagens uitgerukt naar de vuilstortplaats van afvalverwerkingsbedrijf Attero aan de Moervaart. Daar is sprake van een uitslaande brand. Ook korpsen van andere gemeenten zijn ingezet voor assistentie. Over de oorzaak en omvang is nog weinig bekend, het zou mogelijk gaan om een ondergrondse afvalbrand. Deze gaat gepaard met forse rookontwikkeling, richting Hoogerheide. De brandweer heeft nog geen mededelingen gedaan om wat voor type afval het gaat en of er eventuele stoffen zijn vrijgekomen. Wel wordt de oproep gedaan aan omwonenden om bij rookoverlast deuren en ramen gesloten te houden.

Tegen middernacht is de brand nog steeds niet onder controle. De zware rookpluimen waren tot zonsondergang nog tot ver in de omtrek te zien. De brand werd aan het begin van de avond gemeld. Rond negen uur kwam vanuit de meldkamer een melding aan de brandweer om, toen nog met 'gepaste spoed' uit te rijden richting de Ruijtershoveweg. En drie kwartier later kwam een nieuwe melding, ditmaal met 'grote spoed' naar de Attero-locatie aan de Moervaart. Rond kwart over tien is nogmaals een bluswagen naar het de stortplaats gegaan. Later is ook de hulp van andere brandweerkorpsen in West-Brabant ingeroepen om de brand meester te geraken.   

Via social media rouleren inmiddels ook beelden van de brand op de vuilstort, zoals deze video van Thom Hesterman op YouTube:

Meer volgt