Jongen schept op over mishandeling en wordt aangehouden

BERGEN OP ZOOM – Een agent die te voet surveilleerde in de binnenstad van Bergen op Zoom, liep vannacht rond 01.45 uur achter een viertal jongens. Hij hoorde dat een van de jongens aan het opscheppen was over hoe hard hij een ander had geslagen. Hij deed zelfs nog na hoe een en ander was gegaan.

Toen het groepje op de Grote Markt in Bergen op Zoom aankwam zagen zij een politieauto staan. Kennelijk schrokken ze daarvan, want ze draaiden zich om en renden terug naar waar ze vandaan kwamen. Recht in de armen van de surveillerende politieagent. Deze legde uit dat hij de gegevens van de jongens wilde noteren, omdat zij zich verdacht gedroegen bij het zien van de politie. De jongens gaven allemaal netjes hun gegevens op.

Slachtoffer meldt zich

Tijdens dit gesprek kwam een man van 25 uit Bergen op Zoom naar de agent toe en vertelde dat hij zojuist met een voorwerp, vermoedelijk een fles, op zijn hoofd was geslagen door één van de jongens uit het groepje. De man was lichtgewond geraakt door de klap. De Bergenaar kon meteen de jongen aanwijzen die verantwoordelijk was. Het betrof de jongeman die even tevoren zo had lopen opscheppen. Deze 18-jarige verdachte uit Bergen op Zoom is meteen aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij zal vandaag gehoord worden.

Bemoei je er niet mee

Tijdens de aanhouding van de jongen vond een omstander het nodig om zich met het werk van de agenten te bemoeien. Aan hem is gevraagd om hiermee te stoppen en de agenten de ruimte te geven om hun werk te doen. Uiteindelijk voldeed hij hieraan. Hij ging echter op een afstandje staan schelden naar de agenten. Nadat de eerder aangehouden verdachte in de politieauto was gezet, hielden de agenten de tierende 19-jarige Bergenaar aan voor uitjouwen. Deze jongeman krijgt een bekeuring.

Bron: Politie.nl