Sabic en Natuurpodium ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – Sabic en het Natuurpodium hebben vrijdag een driejarige samenwerkingsovereenkomst getekend. In navolging van de Bergen op Schoondagen waaraan SABIC een bijdrage levert, wordt er vanaf aankomend schooljaar ook een workshop gegeven.

Een schone leefomgeving en het belang van recycling zijn al jaren een thema waar zowel Sabic als het Natuurpodium zich voor inzetten. Een samenwerking waarin de krachten worden gebundeld is dan een logische volgende stap.

Dieter Hollmann, locatiedirecteur Sabic, licht de samenwerking met het Natuurpodium toe: “Ons sponsorbeleid richt zicht op strategische partnerschappen die direct aansluiten op SABIC ’s ambitie om een blijvende bijdrage te leveren aan de gemeenschap waarin zij actief is. Het Natuurpodium is daar een mooi voorbeeld van en we kijken uit naar de samenwerking doormiddel van de workshops en de jaarlijkse Bergen op Schoondag die wordt ondersteund door onze Sabic Volunteers”.

Omgaan met plastic

Robert Deliën van het Natuurpodium vult aan: “Kunststoffen, of plastic, zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het biedt duurzame voordelen, bijvoorbeeld omdat het een licht, sterk en flexibel materiaal is en de houdbaarheid van producten kan verlengen. Maar we moeten wel op een goede manier omgaan met het plastic dat we niet meer gebruiken. Zwerfplastic is een groot maatschappelijk en ecologisch probleem. Samen met Sabic willen we kinderen laten ervaren hoe plastic niet meer weg te denken is uit ons huidige moderne leven. Tegelijkertijd willen we ze aan het denken zetten waar het gebruik van plastic zinvol is, hoe je er mee omgaat en hoe het hergebruikt kan worden. We zijn ontzettend blij dat we deze samenwerking aan kunnen gaan”.

Foto (Sabic BoZ): Dieter Hollmann (SABIC), Jean-Jacques Mulleman en Marc van der Steen (Natuurpodium) ondertekenen de driejarige overeenkomst