Brandweer oefent binnenkort in Halsteren

HALSTEREN – De Nationale Brandpreventieweken in oktober staan in deze regio in het teken van ‘oefenen in de wijk’. Diverse brandweerposten organiseren lokaal brandoefeningen en nodigen buurtbewoners uit om hierbij aanwezig te zijn. Door het geven van een toelichting op wat de brandweermensen doen, vraagt de brandweer aandacht voor brandveiligheid in en rondom huis.

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn op 17 oktober op 19.30 uur van harte welkom aan de Halsterse Schelpstraat 74. De brandweer simuleert dan een woningbrand en laat zien hoe een en ander in z’n werk gaat. Dan wordt tevens getoond wat de brandweer niet kan doen en waar de bewoners zelf aan zet zijn. Zoals het brandveiliger maken van een woning en -mocht er toch brand uitbreken- het beperken van de gevolgen hiervan. Natuurlijk is er dan gelegenheid om vragen te stellen aan de aanwezige brandweermensen.

Kun je er die dag niet bij zijn maar wil je toch eens zo’n ‘oefenbrand’ meemaken? Hier vind je een regionaal overzicht met andere locaties, data en tijdstippen.