Ondertekening grondverkoop voor appartementencomplex Havenstaete

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Op vrijdag 7 oktober 2016 ondertekenden wethouder Patrick van der Velden en de directie van aannemersbedrijf Van Agtmaal het contract voor de grondverkoop voor Havenstaete. Dit wordt een appartementencomplex in de wijk Scheldevesting, met 25 appartementen in een hogere prijsklasse.

Het complex is ontworpen door Van den Bergh Architecten uit Bergen op Zoom. Naar verwachting wordt er begin 2017 gestart met de bouw en worden de appartementen begin 2018 opgeleverd. De verkoop startte in mei van dit jaar en er zijn al 15 appartementen verkocht. De 10 nog beschikbare woningen variëren in prijs tussen de € 345.000 en € 635.000 euro.

Gemeente is blij met ontwikkelingen

Eind september lieten Van der Velden en collega-wethouder Ad Coppens al weten blij te zijn met ontwikkelingen als deze. Het wordt gezien als teken dat mensen weer willen en durven investeren in wonen in Bergen op Zoom. Ook het feit dat het aanbod veel meer divers en kwalitatief hoogstaand is geworden ten opzichte van de ‘grote woonblokken van vroeger’ doet wethouder Van der Velden goed. Collega Coppens bevestigde dat toen en voegde er aan toe dat de grondverkoop ook goed is voor de gemeentelijke financiële balans.

Foto: Gemeente Bergen op Zoom