Gemeente doet aangifte na bedreiging bij Sociale Dienst

BERGEN OP ZOOM – De gemeente Bergen op Zoom doet aangifte bij de politie, nadat dinsdagmiddag een man medewerkers van de Sociale dienst en een beveiligingsmedewerker heeft bedreigd en aanwezige cliënten de schrik op het lijf heeft gejaagd door een fileermes te trekken. Ook zijn camerabeelden van het incident aan de politie overhandigd.

De bedreiging vond dinsdagmiddag rond 15.30 uur plaats bij de receptie van ISD Brabantse Wal aan Plein 13. De man eiste een gesprek over een kwestie die niet hemzelf betrof. Alhoewel door de beveiliger werd aangegeven dat zo’n gesprek op dat moment niet mogelijk was en dit verschillende malen werd herhaald, bleef de man toch voet bij stuk houden. Toen de beveiliging probeerde hem naar de uitgang te begeleiden. trok de agressieve bezoeker een fors mes en dreigde hij dit ook te gebruiken. De beveiliger heeft vervolgens het interne alarmsysteem geactiveerd en medewerkers van de ISD hebben de politie gebeld. Kort daarop hebben twee agenten met getrokken wapen de man gesommeerd het mes te laten vallen. Vervolgens is de dader door 4 agenten overmeesterd. Daarbij is ook pepperspray gebruikt.

Aanwezige bezoekers

In de wachtruimte van de ISD bevonden zich op het moment van het voorval drie bezoekers. Aan hen is professionele nazorg aangeboden. Aan de medewerkers van de Sociale Dienst is ook direct hulp en ondersteuning geboden. Woensdadochtend was er naar aanleiding van het geweldsincident tevens een gezamenlijke bijeenkomst voor het personeel van de Sociale Dienst.