Burgemeester Petter in gesprek met collega’s uit Zeeland en België

BERGEN OP ZOOM – Burgemeester Frank Petter heeft maandagmiddag in stadspaleis Het Markiezenhof gesproken met een aantal collega’s uit Zeeland en één uit België. Eerder bracht Petter zelf al bezoeken aan de individuele burgemeesters van de Z4 (Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen) en aan de burgemeester van Gent. Het gesprek was dus een nadere kennismaking.

Bergen op Zoom wil samenwerking niet alleen in de eigen provincie zoeken. Dat zou ook onlogisch zijn aldus de burgemeester, vanwege de ligging. Goede banden met Zeeland, Zuid-Holland en Vlaanderen kunnen wederzijdse voordelen opleveren.

Verkennend gesprek

Maandagmiddag hield burgemeester Daniel Termont van Gent een inleiding voor zijn Nederlandse collega’s, die de inleiding was voor een gesprek waarin samen op zoek werd gegaan naar ingrediënten voor nadere gezamenlijke plannen. Daarbij moet onder andere gedacht worden aan samenwerking op terreinen als economie en transport, biobased economy, de verbinding met Canada (op gebied van herdenken, maar ook op economisch) en tenslotte samenwerking op het gebied van Veiligheid. Of er ook al concrete plannen zijn ontstaan, meldt het gemeentelijke persbericht niet.