Wethouder Kammeijer op Toermalijn voor Grondstoffenbus

BERGEN OP ZOOM – Maandagmiddag nam wethouder Yvonne Kammeijer officieel de Grondstoffenbus van Saver in gebruik, met daarin het educatieve programma van Stichting Natuurpodium. Dat deed ze samen met de leerlingen van basisschool De Toermalijn in Halsteren.

In mei van dit jaar ondertekenden Saver en Stichting Natuurpodium op aanraden van de gemeente Bergen op Zoom een samenwerkingsovereenkomst. De handen werden ineen geslagen om educatieve activiteiten te ontwikkelen. En vandaag was het dan zo ver: de presentatie van de Grondstoffenbus, die een groot aantal basisscholen in de gemeenten Bergen op Zoom, Halderberge, Roosendaal en Woensdrecht gaat bezoeken.

Over de Grondstoffenbus

De Grondstoffenbus is een voormalige SRV-wagen en jongerenbus en wordt ingezet om op speelse wijze voorlichting te geven over het goed scheiden en het hergebruik van afval. Dit gebeurt op scholen, maar ook op evenementen als bijvoorbeeld Bergen op Zicht. Omdat de Toermalijn sinds kort een zogenaamde ‘afvalvrije school’ is, die alle afvalstromen scheidt en voor hergebruik aanbiedt, mochten de leerlingen hier als eerste kennis maken met wat er in en om de bus te doen is. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen. Het werd een vrolijke bijeenkomst. Als de bus overal zo wordt ontvangen gaat de achterliggende boodschap het vast goed doen bij de jeugd.

Foto's: Gemeente Bergen op Zoom