Man gearresteerd na dreigen met fileermes in stadskantoor

BERGEN OP ZOOM – Een 52-jarige man uit Bergen op Zoom werd gearresteerd nadat hij bedreigingen uitte in het stadskantoor aan de Jacob Orechtlaan. Hij hanteerde daarbij een fileermes. De politie gebruikte pepperspray om de man onder controle te krijgen.

Het geweldincident vond plaats op dinsdagmiddag rond 15.45 uur. De verdachte moest vanwege zijn agressieve gedrag het Stadskantoor verlaten. Een aanwezige beveiliger vroeg de verdachte om weg te gaan, waarna de verdachte een mes trok en de aanwezigen bedreigde. Het ging om een zogenaamd fileermes. Ook de gewaarschuwde agenten werden door de man bedreigd. Ter beveiliging van de omstanders en zichzelf namen de agenten uit voorzorg hun vuurwapen ter hand. Met pepperspray werd de 52-jarige man uiteindelijk onder controle gebracht. Er raakte niemand gewond.

In de cel

De verdachte is na zijn arrestatie overgebracht naar het politiebureau. Hij is in het belang van het verdere onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten in het cellencomplex. Nader onderzoek en verhoor van de verdachte moeten de komende tijd duidelijkheid geven over de motieven van zijn daad. Diverse bezoekers van het Stadskantoor waren getuige van de gebeurtenissen.

Bron: Politie.nl