Kevin Dray presenteert nieuwe single in Bergse bios

BERGEN OP ZOOM – Het was even wachten in de herfstkou, maar na enige tijd kwam dan toch de witte limo aangereden met de hoofdrolspeler van de avond aan boord: Kevin Dray. De bioscoop was voor één avond poptempel, vanwege de première van zijn nieuwe single 'Even When The Clouds'.

Door: Hans-Jorg van Broekhoven

DJ en performer Kevin Dray is als Kevin van der Burgt in Bergen op Zoom geboren en getogen. Waarschijnlijk wilde hij daarom zijn clip hier presenteren. We hadden het hem graag gevraagd maar het programma liep wat anders dan aangekondigd: het geplande persmoment bleef acherwege. Alle gasten werden na een korte bijeenkomst in de foyer naar de filmzaal gedirigeerd, voor het grote moment. Daar was het opnieuw een kwestie van het nodige geduld hebben, alvorens presentator annex acteur Boris Lange (die ook in de clip speelt) het woord nam. Hij warmde de zaal op voor de komst van de ster van de avond, die -geheel zoals het celebrities betaamd- even op zich liet wachten maar het goed maakte met een korte performance voor het witte doek. Dray vertelde daarna het aanwezige publiek nét zo benieuwd te zijn. Vooral naar de 'making of', die hij ook nog niet gezien had.

Mooie verwijzingen naar een filmklassieker

De keuze voor een bioscoop als premièrelocatie werd al snel duidelijk bij het bekijken van 'Even When The Clouds'. De clip is eigenlijk een korte speelfilm en in die hoedanigheid een hommage aan de rolprent in het algemeen en de jaren '80 klassieker 'Back To the Future' in het bijzonder. inclusief een echte DeLorean die in het niets verdween, alleen twee brandende bandensporen achterlatend.

Tijdens de erna getoonde werkopnames werd duidelijk dat de clip geschoten is in een Amerikaans themapark met filmsets. Het geheel past perfect bij de track en verveelt geen seconde. Volgens schattingen van de Amerikaanse online filmdatabase IMDB heeft deze productie slechts 5000 euro gekost. Als dat klopt is er een prestatie van formaat weggezet. Ook het publiek was erg enthousiast, viel op te maken uit het applaus dat klonk na de vertoning.

Klik hier voor een korte foto-impressie van de avond.