Bravis biedt zicht op behandelresultaten met Kwaliteitsvenster

Het Bravis ziekenhuis, locatie Bergen op Zoom. (Foto: Bravis ziekenhuis)

BERGEN OP ZOOM – Het Bravis ziekenhuis heeft gisteren het Kwaliteitsvenster, met behandelresultaten voor borst- en darmkanker, gelanceerd. Ook andere ziekenhuizen in Nederland zijn met een dergelijk Kwaliteitsvenster gekomen. "Hiermee zetten ziekenhuizen een nieuwe stap in het transparant maken van zorg", zo laat Bravis weten. Het Kwaliteitsvenster van het Bravis ziekenhuis is in te zien via  de website van het ziekenhuis.

Afgelopen jaar kregen in Nederland 17.099 mensen de diagnose borstkanker en 15.549 mensen de diagnose dikke darmkanker. "Deze patiënten en hun naasten kunnen nu via het kwaliteitsvenster op een laagdrempelige manier betrouwbare en begrijpelijke informatie verkrijgen over deze aandoeningen, en in het bijzonder over de uitkomsten van borst- en darmkankerbehandelingen."

Informatie
Het Kwaliteitsvenster biedt een antwoord op vragen als ‘Hoe scoort een ziekenhuis op borstsparende operaties’? En ‘Hoe presteert het ziekenhuis op operaties bij endeldarmkanker'? Maar ook de ervaring van ziekenhuizen met darmkankeroperaties komt aan bod, aldus Bravis. "Om de informatie zo duidelijk mogelijk over te brengen, krijgen patiënten niet alleen cijfers te zien, maar vooral informatie over de betekenis daarvan, met een toelichting per ziekenhuis." Bij de ontwikkeling van dit Kwaliteitsvenster zijn naast de ziekenhuizen, ook Borstkankervereniging Nederland en Stichting Patiënten Kanker Spijsverteringskanaal (onderdeel van Leven met Kanker) nauw betrokken geweest.

Bron: Bravis Ziekenhuis