Geslaagde netwerkmiddag ZZP West-Brabant tijdens ProefMei

BERGEN OP ZOOM – Het was tevens een kennissessie over de kracht van evenementen maar veel ondernemers kwamen er natuurlijk vooral om te netwerken. Het aangename met het nuttige verenigen was de organisatie goed gelukt. Een gevarieerd programma en een heerlijk hapje maakten het tot een geslaagde bijeenkomst.

Koen Oosterwaal van StartersCentra West-Brabant heette iedereen hartelijk welkom en introduceerde ProefMei voorzitter Dennis van Tilborg, die zich voor het publiek hardop afvroeg waarom men eigenlijk zo chauvinistisch is in Bergen op Zoom. Hij gaf er zelf ook een verklaring voor: "We horen nergens bij, niet bij Zeeland en gevoelsmatig ook niet echt bij Brabant." Er is heel erg een eigen identiteit ontstaan, is zijn uitleg, en vanuit die identiteit ontspruiten ook geheel eigen evenementen en activiteiten.

Verbinden

Van Tilborg vertelde tevens hoe het idee voor ProefMei ooit ontstond. Er waren twee reuzen bedacht ter promotie van de stad en de streek en een aantal mensen zag dat er meer met die gedachte te doen was. De drie A's (ansjovis, aardbeien, asperges, red.) werden erbij gehaald, een bestuur werd opgericht en er ontstonden ambitieuze plannen met een al even hooggegrepen begroting van 150.000 euro. Dennis: "Vanuit daar zijn we gaan bouwen aan het evenement ProefMei en de verbinding meer en meer gaan zoeken, zowel in de Brabantse Wal regio als daarbuiten, in en bij de provincie. We willen graag het gevoel van trots op de stad en streek vergroten, bijvoorbeeld door die streekproducten te promoten. Omdat de begroting en risico's steeds groter worden zijn we wel verder aan het professionaliseren, onder meer door co-creatie aan te gaan. Waar mogelijk doen we alles met vrijwilligers, waar nodig vliegen we professionals in. Het liefst in sponsorverbanden natuurlijk."

ProefMei Pop-up Universiteit

Hij introduceerder tevens een nieuw initiatief; de Proefmei pop-up universiteit. De organisatie wil hiermee mensen koppelen aan kennis en wie elders studeert verbinden aan bedrijfsleven in de regio. "Dat moeten we samen doen", legde de voorzitter uit. "Maar ProefMei wil daarbij graag als verbindende netwerkorganisatie een rol spelen. Deze stad en de evenementen hier bieden daar een prima platform voor. Deze gemeenschap is daar erg goed in geworden in de loop der jaren en dat juicht de gemeentelijke organisatie alleen maar toe.

't Geheim van Bergen

Een van de sponsors van de middag, Maarten Hamel van restaurant 't Geheim van Bergen, werd door presentator Koen gevraagd naar zijn bedrijf. Maarten vertelde: "Onze droom was eigenlijk klein restaurantje met z'n tweeën draaien. Dat is niet gelukt, we zijn daar te snel voor gegroeid." Hij had het ook over hoe je als ondernemer in de horeca de groeiende concurrentie het hoofd kunt bieden: "Dat doen wij door ons niet meer op de menuutjes te focussen die je overal kunt krijgen maar met goede a la carte gerechten te komen. We willen ons onderscheiden, daarom doen we ook aan ProefMei mee en willen ons nu aan ondernemers presenteren." Zijn bedrijf bood de aanwezigen een heerlijk gerechtje met zalm aan, maar voor het zo ver was zette Koen de aanwezigen eerst aan het werk met een workshop. De middag werd afgesloten met een hapje drankje, muziek van een DJ en een hoop vrolijke, tevreden gezichten.

Meer foto's zien? Klik of tik hier!