Bravis heeft financiering rond voor Oncologiecentrum

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Het Bravis ziekenhuis heeft de financiën rond voor de bouw van het nieuwe Oncologiecentrum in Roosendaal. Dat heeft Bravis vrijdag bekend gemaakt. Door herfinanciering van bestaande leningen én het afsluiten van nieuwe kredieten zijn de benodigde middelen verkregen. Al met al is voor 80 miljoen euro ge(her)financierd. Woordvoerdster Elma Gortworst laat weten, dat de bouw binnen afzienbare tijd van start gaat en dat het Oncologiecentrum nog vóór het einde van het jaar de deuren zal openen.

Volgens de persverklaring van Bravis heeft het ziekenhuis deze week de onderhandelingen afgerond met bankconsortium ABN-AMRO/Rabobank. "Het ziekenhuis kan dankzij (her)financiering van de kredietfaciliteiten verder werken aan het optimaliseren van de patiëntenzorg", stelt  de directie van het Bravis ziekenhuis.

Ambities

De financiering zou zorgen voor een 'stabiele financiële basis' voor de ambities van het fusieziekenhuis. Zo is er ook voldoende armslag voor de noodzakelijke investeringen voor de verdere inrichting van de ICT infrastructuur, verbetering van brandveiligheid en de renovatieplannen van de verpleegafdelingen in Roosendaal. Bestuursvoorzitter Hans Ensing: “Ik ben blij met het vertrouwen van de banken in ons ziekenhuis; niet alleen onze plannen kunnen worden uitgevoerd, maar ook is onze financiële positie sterk verbeterd.”

Fotobijschrift: de 'artist impression' van het nieuwe Oncologiecentrum van het Bravis ziekenhuis dat dit jaar gebouwd wordt op de locatie in Roosendaal. (foto: Bravis ziekenhuis)