Bravis moet zich maar helemaal hier vestigen, vindt GBWP

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Fractievoorzitter Evert Weys windt er geen doekjes om. Zijn partij vindt dat het ziekenhuis in Bergen op Zoom moet blijven. Sterker nog, als het dan toch tot één grote locatie moet komen is de plaats waar Bravis hier nu zit perfect volgens de GBWP-fractie.

In de media is de laatste tijd het één en ander te doen over de verhuis van de Bravis ziekenhuizen naar een nieuwe plek. Er zou één groot regieziekenhuis moeten komen, wat de totale zorg nog effectiever maakt volgens de directie. De GBWP is echter van mening dat er geen betere locatie bestaat dan de huidige in Bergen op Zoom. Centraal gelegen in de regio en goed bereikbaar vanuit alle omliggende gemeenten.

Centraal gelegen

Namens zijn fractie roept Weys het college op hierover met de raad van bestuur van Bravis in gesprek te gaan. Dan kan meteen worden bekeken of eventuele redenen voor een verhuis zijn weg te nemen. Tevens wil GBWP dat inzichtelijk wordt gemaakt waar de Bravis patiënten uit Zuidwest-Brabant en Tholen met name vandaan komen, om te kunnen bepalen in hoeverre de Bergse ligging niet gewoon me meest logische is.

Ruimte genoeg

De fractievoorzitter meldt dat ‘in de wandelgangen’ het verhaal gaat de huidige locatie in Bergen op Zoom te klein wordt gevonden maar zijn partij betwijfelt of dat een steekhoudend argument is. Vergelijkbare ziekenhuizen zouden op percelen van vergelijkbare omvang prima uit de voeten kunnen. Dat dient daarom eveneens besproken te worden. De bereikbaarheid met zowel openbaar vervoer als auto zijn prima, stelt de GBWP, dus dat kan het probleem niet zijn. Ook de provincie zou liever zien dat een ziekenhuis in een stad ligt blijkbaar. Redenen genoeg voor een goed gesprek tussen het stadsbestuur en het Bravis management, aldus Weys en zijn fractie.