Bravis scoort hoog in financiële test BDO

Deze week presenteerde BDO Accountants & Adviseurs zijn jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen. Hierin zijn de ziekenhuizen in Nederland onderworpen aan een financiële ‘stresstest’. Bravis scoort het mooie rapportcijfer 9 en steeg van plaats 26 naar 6 op de ranglijst.

In de jaarlijkse Benchmark Ziekenhuizen onderzoekt BDO de financiële performance van de algemene ziekenhuizen in Nederland. In het vergelijkend onderzoek van BDO zijn de ziekenhuizen gerangschikt op basis van hun financiële jaarverslagen van 2019. De resultaten worden gesplitst naar ziekenhuisomvang (kleinere, middelgroot en groot) en tonen de cijfers van individuele ziekenhuizen.

Doel van de benchmark is niet alleen een algemeen beeld te schetsen, maar ook de veerkracht van ziekenhuizen te bevorderen. BDO concludeert algemeen dat de ziekenhuizen in 2020 zijn geconfronteerd met onvoorziene zorguitgaven voor coronapatiënten, terwijl planbare zorg is uitgesteld. Het stelt ziekenhuizen voor grote financiële uitdagingen en het is nog maar de vraag of zij, ondanks de steunmaatregelen, volledig gecompenseerd zullen worden voor deze extra kosten. Gemiddeld krijgen de 64 onderzochte ziekenhuizen van BDO het rapportcijfer 7,3.

Situatie Bravis ziekenhuis

Bravis scoort hoog op de lijst bij de jaarlijkse financiële vergelijking door BDO. “We stonden verleden jaar op plaats 26 en nu op 6. Een prachtig resultaat dat we graag willen vasthouden in de toekomst”, zegt Luc Stevens, manager Finance & Control. “Een financieel gezond ziekenhuis is nodig om noodzakelijke investeringen in medische apparatuur en ICT te kunnen doen en om onze toekomstige nieuwbouwplannen te kunnen realiseren. Het jaar 2020 en ook 2021 worden geregeerd door de coronacrisis en zijn voor de ziekenhuizen spannend. Ook voor Bravis zullen de resultaten, is de verwachting, onder druk komen te staan”.